Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Von der Leyen uhkaa Unkaria oikeudellisilla seurauksilla, jos seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä syrjivää lakia ei muuteta

Von der Leyen sanoi EU-parlamentin istunnossa komission käyttävän "valtuuksiaan, jotka sillä on perussopimusten valvojana", jos Unkari ei korjaa tilannetta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen uhkaa Unkaria oikeudellisilla seurauksilla, jos maa ei käännä kurssiaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä syrjivän lain suhteen.

– Jos Unkari ei korjaa tilannetta, komissio käyttää valtuuksiaan, jotka sillä on perussopimusten valvojana, von der Leyen sanoi EU-parlamentin istunnossa Strasbourgissa keskiviikkona.

Torstaina voimaan tulevaa lakia on kritisoitu muun muassa pedofilian ja homoseksuaalisuuden rinnastamisesta ja vähemmistöjen tukemisen stigmatisoinnista. Laki käytännössä kieltää esimerkiksi homoseksuaalisuudesta kertomisen lapsille ja nuorille.

Von der Leyen nimitti lakia häpeälliseksi ja EU:n arvojen vastaiseksi.

– Eurooppa ei koskaan salli yhteiskuntamme osien stigmatisoimista, oli sitten kyse iästä, etnisyydestä, poliittisesta mielipiteestä tai uskonnollisesta vakaumuksesta tai siitä, ketä rakastaa, von der Leyen sanoi.

Uutistoimisto AFP:n mukaan komission on ymmärretty valmistelevan rikkomusmenettelyä, joka voisi johtaa unionin tuomioistuimen määräämiin sakkoihin. Komissio voi käynnistää rikkomusmenettelyn EU-maata vastaan, jos maa laiminlyö EU-lainsäädännön täytäntöönpanon.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka