Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Setan rantajuhlissa Jyväskylässä väkivaltainen hyökkäys – Setan mukaan hyökkääjä puri voimakkaasti paria ihmistä ja sanoi vihaavansa homoja

Hyökkäys Setan rantajuhlissa Jyväskylässä oli järjestön mukaan viharikos. Kuva Helsingin Kaivopuiston Pride-viikon vietosta. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen / STT

Jyväskylän Setan rantajuhlissa tapahtui väkivaltainen hyökkäys sunnuntain vastaisena yönä, järjestö kertoo Facebookissa .

Setan mukaan yksi ihminen kävi fyysisesti muutaman osallistujan päälle potkien, hakaten ja paria ihmistä voimakkaasti purren. Hyökkäys tapahtui Tuomiojärven rannalla.

Setan mukaan tapahtuman järjestäjät saivat otettua hyökkääjän kiinni ja estivät tämän väkivaltaisen toiminnan jatkumisen.

Hyökkääjä sanoi vihaavansa homoja, Seta kertoo. Järjestön mukaan kyseessä oli viharikos, joka kohdistui seksuaalivähemmistöihin.

Poliisi kertoo, että sillä on tutkinnassa epäilty Tuomiojärven rannan pahoinpitely. Poliisin tiedotteen mukaan tutkinnassa on epäily, jossa mies olisi lyönyt ja purrut toisia ihmisiä Setan rantatapahtumassa. Poliisi kertoo saaneensa tiedon rannan sanaharkasta ja siitä, että epäiltyä olisi yritetty poistaa paikalta.

Poliisin mukaan asiasta ei esitutkinnan alkuvaiheessa ole muuta kerrottavaa. Epäiltyjen tekojen motiivin selvittäminen on käynnissä.

Jyväskylän Seta on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten etu- ja virkistysjärjestö.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka