Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useita rakennuspaloja: Kurikassa asukkaat pelastettiin viime hetkellä, Vantaalla raju huoneistopalo, Nurmijärvellä etsitään kerrostalon sytyttänyttä tuhopolttajaa

Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa syttyi yöllä suuri tulipalo. Asuinrakennus sekä kaksi ulkorakennusta ovat kaikki palamassa maan tasalle, pelastuslaitos kertoo. Talossa oli kaksi asukasta, jotka ohikulkija pelasti viime hetkellä. Palomestarin mukaan ilmeisesti ainakin toinen asukkaista sai palovammoja.

Leviämisvaaraa palossa ei ollut. Tänään aamupäivällä paikalla oli enää yksi palokunnan yksikkö jälkivartioimassa paloa.

– Rakennukset palavat maan tasalle loppuun valvotusti, palomestari Kaj Ny kertoo.

Enimmillään paikalla oli yli kymmenen yksikköä. Pelastuslaitos sai hälytyksen Koivulantiellä syttyneestä tulipalosta hieman ennen kello kolme aamulla. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

– Pitkäaikaisella kuumuudella ja kuivuudella on jonkinlainen osuus. Rakennusten pinnat ovat hyvin kuivia ja helposti syttyviä, Ny kertoo.

Palomestarin mukaan on harvinaista, että useampia rakennuksia palaa yhdessä pihapiirissä.

– Nyt mietitään, onko kiinteän lämmityksen järjestelmillä jonkinlainen vaikutus tällaisiin paloihin.

Vantaan Myyrmäessä raju huoneistopalo sunnuntai-iltana

Vantaan Myyrmäessä 11-kerroksisessa asuintalossa syttyi raju huoneistopalo myöhään sunnuntai-iltana.

– Kun ilmoitus palosta tuli, huoneisto oli täyden palon vaiheessa ja parvekkeelta tuli runsaasti liekkejä, kertoo päivystävä palomestari Tommi Leppioja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Hälytys palosta tuli kello 22.30 aikaan. Kerrostalo evakuoitiin, ja pelastuslaitos aloitti sammutustyöt. Evakuoituja oli Leppiojan arvion mukaan noin 20–30, joista kaksi altistui savulle kerrostalon rappukäytävässä.

Sammutustyöt kestivät runsaat kaksi tuntia.

– Savutuuletuksen jälkeen asukkaat pääsivät takaisin asuntoihinsa, Leppioja kertoo.

Asunto, josta palo oli saanut alkunsa, tuhoutui irtaimistoineen täysin. Myös rappukäytävä kärsi pahoja savuvahinkoja. Pelastuslaitoksen mukaan palo oli saanut alkunsa asunnon keittiöstä, mutta palovahinkojen vuoksi toistaiseksi ei pystytä arvioimaan tarkempaa syttymissyytä.

Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystys järjestää onnettomuuden osallisille kriisiapua numerossa 09 83924005.

Poliisilla ei vielä epäiltyjä Nurmijärven tuhopoltoista

Nurmijärven Kirkonkylällä syttyi sunnuntaina useita tulipaloja, joita kaikkia epäillään tahallaan sytytetyiksi. Palokohteista vakavin on Salkolantiellä sijaitseva kerrostalo, jonka palosta aiheutui vaara talon asukkaille.

– Tuli olisi voinut päästä leviämään huoneistoihin ja kerrostalon sisärakenteisiin. Siinä oli suurpalon ainekset olemassa, rikoskomisario Markku Lylykangas kertoi STT:lle sunnuntaina.

Pelastuslaitos evakuoi asukkaat nopeasti ja henkilövahingoilta vältyttiin. Kiinteistölle aiheutui kuitenkin mittavat vahingot, Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan.

Muita tuhopolton kohteita olivat Aleksis Kiven tiellä sijaitseva roskakatos, josta tuli levisi myös katoksen viereen pysäköityyn henkilöautoon, Krannilanpolulla sijaitseva grillikatoksen puinen pöytä ja Punamullantiellä taloyhtiön pihalla sijaitseva pyykkinaru ja sen vieressä ollut puu.

Tapauksia tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa muun muassa rikosnimikkeillä törkeä tuhotyö ja vahingonteko. Poliisilla ei vielä tänään aamupäivällä ollut tiedossa epäiltyjä.

Paloihin liittyvistä havainnoista pyydetään ilmoittamaan vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai 0295 435044.