Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Biden ja kongressi pääsivät sopuun osasta valtavaa infrastruktuurin uudistamista koskevaa pakettia

Presidentti Joe Biden sopi infrastruktuuriasiasta kymmenen senaattorin ryhmän kanssa, johon kuului viisi demokraattia ja viisi republikaania. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on päässyt sopuun osasta infrastruktuurin uudistamista koskevaa pakettia. Biden sopi asiasta kymmenen senaattorin ryhmän kanssa, johon kuului viisi demokraattia ja viisi republikaania.

Infrastruktuuripaketista on neuvoteltu kongressin ja Valkoisen talon välillä viikkokausia. Alustava sopimus saatiin aikaan myöhään keskiviikkona, kun senaattorit sopivat yhteensä 973 miljardin dollarin paketista, joka jakautuu viidelle vuodelle. Uutta rahoitusta paketissa on 559 miljardia dollaria.

– Kukaan ei saanut kaikkea haluamaansa tässä paketissa. Kaikki luopuivat jostain saadakseen jotain, koska me panimme maamme edun ensimmäiseksi, sanoi demokraattisenaattori Kyrsten Sinema.

Republikaanisenaattori Bill Cassidy oli samaa mieltä.

– Lähistöllesi on tulossa silta. Ei nyt heti, ei huomenna tai ensi vuonna, mutta olemme aloittaneet prosessin, hän kuvaili.

Neuvottelut infrastruktuuripaketista eivät kuitenkaan ole vielä ohi. Biden on esittänyt yhteensä kahden biljoonan käyttämistä infrastruktuuriin seuraavan kahdeksan vuoden aikana. Mukaan kuuluisi rahoitusta myös niin sanottuun "inhimilliseen infrastruktuuriin", kuten ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön, lastenhoitoon, kouluihin ja sosiaalipalveluihin.

Republikaanit vastustavat tätä, sillä heidän mukaan pakettiin tulisi kuulua vain perinteistä infraa kuten teitä, lentokenttiä tai laajakaistayhteyksiä.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka