Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kemiönsaaressa paloi pahoin liikerakennus, jossa toimivat tavaratalo ja veneliike – yksi loukkaantui palossa lievästi

Varsinais-Suomen Kemiönsaaressa on palanut pahoin liikerakennus, jossa toimivat ainakin tavaratalo Hurrikaani ja veneliike. Palossa loukkaantui lievästi yksi henkilö.

Ilmoitus palosta tuli hieman ennen kello kahta iltapäivällä. Illansuussa palo oli saatu rajattua rakennukseen ja pelastuslaitoksen yksiköt siirtyneet palon jälkisammutukseen. Paikalla oli kuitenkin vielä kolmisenkymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

Rakennus on kärsinyt isot vahingot, kertoo pelastuspäällikkö Mika Viljanen Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta. Sekä veneliikkeen että tavaratalon tilat tuhoutuivat.

Veneliike Kemiönsaaren Venekeskuksen omistaja Ben Lindström kertoi iltapäivällä STT:lle, että palo alkoi tavaratalo Hurrikaanin puolelta, joten venekeskuksen tavaraa ja veneitä ehdittiin siirtää turvaan ennen palon yltymistä.

– Ne ovat pitkin tonttia tässä nyt. Ei tiedä, mitä pitäisi keksiä nyt. Synkkä tilanne, Lindström kertoi.

Vahinkojen suuruudesta ei ole vielä arviota. Noin 3 500 neliön liikerakennuksesta saatiin pelastettua yksi kulma, jossa sijaitsi veneliikkeen ulkovarasto. Pelastuspäällikkö Viljanen arvioi, että palon jälkiraivaus jatkuu keskiviikkoaamuun saakka.

Palon syttymissyystä ei ollut tuoreeltaan tietoa.

– Kun saadaan sammutustyöt päätökseen, käynnistetään palontutkinta ja katsotaan, mitä mahdollisia syitä sieltä löytyy, Viljanen sanoo.

Terveydelle vaarallisen savun vuoksi alueelle annettiin iltapäivällä vaaratiedote, mutta se purettiin tiistai-iltana kello 22.30 jälkeen.