Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aamuset: Sateenkaaren värinen suojatie rikkoo lakia – Turun kaupunginteatterin tempaus sai nolon lopun

Turku otti tiistaina käyttöön ensimmäisenä suomalaiskaupunkina sateenkaariväreihin maalatun suojatien.

Väreillä on tarkoitus viestittää tasa-arvoa sekä tukea seksuaalisuuden ja sukupuolen monimuotoisuutta. Sateenkaarisuojatie ylittää Itäisen Rantakadun Turun kaupunginteatterin kohdalla. Kaupunginteatteri myös toteutti maalauksen.

Kaupunkimedia Aamuset kertoi keskiviikkona poliisin kieltäneen sateenkaarisuojatien tieliikennelain vastaisena.

Perusteena on se, että tiemerkintöjen on oltava lainmukaisia ja yksiselitteisiä, jotta ne eivät aiheuta epätietoisuutta.

Aamuset-median mukaan sateenkaarisuojatietä ei tee lailliseksi sekään, että paikalla on lisäksi suojatietä osoittava liikennemerkki.

– Tieliikennelain näkökulmasta tapaus on selkeä. Suojatiet on merkittävä lain tarkoittamalla tavalla. Emme voi olla varmoja siitä, etteivät suojatien kirkkaat värit vie suojatietä lähestyvän autoilijan huomiota, kertoo komisario Tuomo Katajisto Aamuset-medialle.

Tiemerkinnöistä vastaa Turun kaupunki. Komisario Katajisto ei kuitenkaan pitänyt todennäköisenä, että poliisi maalaisi suojatien ennallaan.