Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Britannian terveysministeri: Intian virusmuunnoksen arvioidaan olevan 40 prosenttia brittivarianttia tarttuvampi

Riksakuski odottaa asiakkaita New Delhissä Intiassa, jossa koronatilanne paheni keväällä nopeasti. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Intian koronavirusmuunnoksen arvioidaan olevan 40 prosenttia tarttuvampi kuin brittivariantin, kertoo Britannian terveysministeri Matt Hancock. Ministerin mukaan kyseiseen arvioon on päätynyt Britannian neuvoa-antava tieteellinen hätätilanneryhmä Sage.

Kaksi koronarokotetta saaneiden ihmisten pitäisi Hancockin mukaan kuitenkin olla yhtä hyvin suojattuja kumpaakin varianttia vastaan.

Britanniassa yli 27 miljoonaa ihmistä eli yli puolet aikuisista on jo saanut molemmat rokoteannokset. Yli 40 miljoonaa ihmistä on saanut vähintään yhden annoksen.

Intian muunnos, jonka Maailman terveysjärjestö WHO on nimennyt deltavariantiksi, on nyt hallitseva muunnos Britanniassa. Molempia muunnoksia on havaittu myös Suomessa.

Uuden muunnoksen myötä on kasvanut huoli siitä, voiko hallitus sittenkään noudattaa suunnitelmaansa purkaa kaikki jäljellä olevat kokoontumisrajoitukset Englannissa 21. kesäkuuta. Terveysministerin mukaan hallitus on valmis tarvittaessa lykkäämään rajoitusten poistoa, ja tilannetta aiotaan tarkkailla vielä viikon ajan.

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä ei ainakaan toistaiseksi ole lähtenyt Britanniassa uuden virusmuunnoksen myötä nousuun. Hancockin mukaan vain harva molemmat rokotteet saanut on joutunut sairaalahoitoon.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka