Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Suomi parantaa koronarokotteiden saatavuutta kehittyvissä maissa 10 miljoonalla eurolla

Suomi kanavoi tukensa kansainvälisen rokoteallianssin Gavin hallinnoiman Covax-mekanismin kautta, jotta rokotteiden tasa-arvoinen kohdennus voidaan varmistaa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Suomi on luvannut 10 miljoonaa euroa koronarokotteiden saatavuuden parantamiseen kehittyvissä maissa. Suomi kertoi asiasta virtuaalisessa rokotehuippukokouksessa keskiviikkona.

Suomi kanavoi tukensa kansainvälisen rokoteallianssin Gavin hallinnoiman Covax-mekanismin kautta. Tällä halutaan varmistaa, että koronarokotteiden saatavuutta parannetaan kehittyvissä maissa ja rokotteet kohdennetaan tasa-arvoisesti.

Suomea virtuaalikokouksessa edusti kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.). Hänen mukaansa Suomen tavoitteena on jatkaa Gavin tukemista myös ensi vuonna, koska pandemian vaikutukset ovat pitkäkestoisia.

Lisäksi Suomen hallitus on esittänyt osana vuoden 2021 kolmatta lisätalousarviota 10 miljoonan euron lisärahoitusta kehitysmaiden rokotustarpeisiin korostaen jaon humanitaarisia perusteita. Esitys on sidottu rokoteannoksiin, jotka Suomella jäävät käyttämättä sen osuudesta EU:n rokotehankintojen kokonaisuudessa.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka