Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Demarinuoret tuohtui, kun pääministerin ruuista syntyi kohu: "Maksuton aamupala joka kuntaan"

Demarinuoret vaativat, että kunnissa pilotoidaan maksutonta aamiaista. Ari Mäntylä
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Demarinuoret paheksuu kohua pääministerin aamiaisedusta. Tiedotteessaan Demarinuoret toteaa, että kohu on "kasvanut yli mittasuhteidensa."

– Etu on ollut vakiintunut käytäntö, johon viranhaltijat ovat ohjeistaneet. On hyvä, että päättäjien rahankäyttöä ruoditaan, mutta Sanna Marinin (sd.) syyttäminen asiasta on kohtuutonta, SDP:n nuorisosiipi toteaa.

Samalla he vaativat parannusta lapsiperheköyhyyteen. Demarinuoret vaatii, että lapsilisät sidotaan indeksiin ja jokaisessa Suomen kunnassa pilotoidaan maksutonta aamiaista.

– Lähes joka toinen yläasteikäinen nuori jättää aamiaisen väliin päivittäin. Tällä on suora vaikutus sekä oppimistuloksiin että esimerkiksi yhteisöllisyyteen. Kuntien valtuustoilla on mahdollisuus muuttaa asiaa. Haastammekin siksi jokaisen Suomen kunnan pilotoimaan maksutonta aamiaista peruskouluissaan. Tämä olisi omiaan tukemaan terveyden tasa-arvoa ja tarjoaisi kaikille oppilaille ruokailumahdollisuuden perhetaustasta riippumatta, Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto toteaa tiedotteessa.

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on yli 110-vuotias poliittinen nuorisojärjestö.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka