Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Pääministeri Marinin ateriaedun arvioidaan olevan 850 euroa kuukaudessa

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) ateriaedun kuukausittaisten kustannusten arvioidaan alustavasti olleen 850 euroa, Iltalehti ja Ilta-Sanomat uutisoivat. Arvion on antanut Marinin esikunta ja valtioneuvoston kanslia (VNK).

Uudessa arviossa summa on kohonnut aiemmin tiedetystä, sillä aiemmin Iltalehti oli uutisoinut, että pääministerin virka-asunnolle Kesärantaan on hankittu elintarvikkeita noin 300 eurolla kuukaudessa.

Eilen Marin kertoi, että maksaa ateriaetuunsa liittyvät kustannukset itse, sillä etuun liittyy avoimia kysymyksiä. Hän sanoi myös varmistavansa, että pääministerin virka-asuntoon Kesärantaan ja pääministerin palveluihin liittyvien ohjeiden asianmukaisuus tarkistetaan ja tarvittaessa ohjeet päivitetään.

– Pääministerin tehtäviin liittyvät palvelut ovat olleet vakiintuneita, mutta tästä huolimatta on ilmennyt, että asiaan liittyy epäselvyyttä. On hyvä, että asia selvitetään kunnolla, Marin sanoi Twitterissä lauantaina.

IL ja IS kertovat, että VNK selvittää tällä hetkellä verottajan kanssa, miten ateriaetuun suhtaudutaan verotuksessa.

– Pääministeri on halukas maksamaan ateriaetuun liittyvät kustannukset vuosilta 2020 ja 2021, mutta asiaa pitää vielä selvittää verottajan kanssa, jotta hänelle ei tule maksettavaksi päällekkäisestä sekä ateriaetua että siihen mahdollisesti liittyviä veroseuraamuksia, Marinin esikunnasta kerrotaan lehdille.

Helsingin poliisi kertoi perjantaina tekevänsä esiselvityksen VNK:n myöntämästä pääministerin ateriakorvauksesta. Esiselvityksessä arvioidaan VNK:n virkamiesten menettelyä, eikä se koske pääministeri Marinia tai tämän virkatoimia.