Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

THL: Suomessa on raportoitu 182 uutta koronatartuntaa

Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu runsaat 92 200 tartuntaa. -Riikka Seppälä Silja-Riikka Seppälä / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on raportoitu 182 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2 579 tartuntaa, mikä on 300 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Uusia virukseen liittyviä kuolemantapauksia raportoitiin perjantaina kaksi.

Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu runsaat 92 200 koronaviruksen tartuntaa ja 948 koronakuolemaa.

Sairaalahoidossa on yhteensä 107 ihmistä, joista 20 on tehohoidossa. Sairaalahoidossa on kahdeksan ihmistä enemmän ja tehohoidossa yksi ihminen enemmän kuin eilen. Kokonaisuudessaan sairaalahoidon tarve on laskenut toukokuussa.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut nyt 43,2 prosenttia suomalaisista. Ensimmäisen annoksen saaneita on nyt liki 2,4 miljoonaa. Toisen rokoteannoksen on saanut väestöstä 8,2 prosenttia, yli 457 000 ihmistä.

Eilisen jälkeen rokotteita on annettu yhteensä yli 53 000 annosta.

Ilmaantuvuusluku laskenut

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on Suomessa nyt 47,4 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa. Ilmaantuvuusluku on ollut sekin laskussa.

Vakavin koronatilanne on Keski-Pohjanmaalla, jossa ilmaantuvuusluku on 218,9. Ilmaantuvuusluku on yli sadan myös Kanta-Hämeessä (114,6). Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuusluku on laskenut 75,4:ään. Paras tilanne on Itä-Savossa, jossa on todettu vain yksi tartunta viimeisten kahden viikon aikana (ilmaantuvuusluku 2,5).

Pääkaupunkiseudun isojen kaupunkien osuus uusista tartunnoista on ollut pitkään noin puolet koko maan päivittäisestä määrästä. Osuus on pienentynyt. Tänään Helsingin, Vantaan ja Espoon yhteinen tartuntamäärä jäi 58:aan, alle kolmannekseen Suomen uusista tartunnoista.

---

Korjattu klo 15.02: Korjattu koko maan ilmaantuvuusluku.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka