Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hallitus päättää tänään koronarajoitusten höllentämisestä osana hybridistrategian päivitystä

Hallitus tekee tänään valtioneuvoston yleisistunnossa periaatepäätöksen koronapandemian hillintään tähtäävän hybridistrategian päivityksestä. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Hallitus tekee tänään valtioneuvoston yleisistunnossa periaatepäätöksen koronapandemian hillintään tähtäävän hybridistrategian päivityksestä.

Päivityksen sisällöstä kertoi sosiaali- ja terveysministeriö (STM) eilisessä tiedotustilaisuudessa. Strategian päivitys tietää höllennyksiä rajoituksiin erityisesti epidemian perustason ja kiihtymisvaiheen alueilla.

Leviämisvaiheen alueilla kokoontumisia rajoitetaan yhä 10 henkeen sisätiloissa. Ulkotiloissa kokoontumisrajoituksena on 50 henkeä, mutta isojenkin tapahtumien järjestäminen on mahdollista yleisöä jakamalla ja turvaväliohjeista huolehtimalla.

Sisätilojen tilaisuuksien osallistujamäärän nostamista on tarkoitus tarkastella uudelleen heti kesäkuun alussa.

Leviämisvaiheessa ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viime viikolla päivittämän koonnin mukaan Helsingin ja Uudenmaan, Kanta- ja Päijät-Hämeen, Varsinais-Suomen ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit sekä kolme kuntaa Satakunnan sairaanhoitopiiristä.

Muut alueet eli hieman yli puolet Suomen sairaanhoitopiireistä ovat epidemian perustasolla. Perustason alueilla yleisötilaisuuksia ei rajoiteta erikseen ja velvollisuus välttää lähikontakteja poistuu, mutta riittäviin etäisyyksiin kannustetaan.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka