Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

THL: Suomessa todettaneen tänään 98 uutta koronatartuntaa – puolet kohdeväestöstä on saanut rokotteen

Torstain tilannekatsauksessa käydään läpi muun muassa koronarokotustilannetta Suomessa. Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Niklas Pelkonen, STT , Tommi Salo

Suomessa todettaneen tänään 98 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) koronakatsauksessaan.

Kaikkiaan epidemian aikana on todettu Suomessa 92 062 tartuntaa. Tartunnat eivät ole samalla tapaa laskussa kuin aiemmin, sanoi THL:n ylilääkäri Otto Helve.

Globaalisti tartunnat ovat kuitenkin laskussa, kun muun muassa koronasta pahasti kärsineessä Intiassa tautitapaukset ovat alkaneet laskea.

Intian virusmuunnosta on tavattu Suomessa ainakin 67 tapausta. Muuntoviruksista Suomessa on eniten tavattu brittivarianttia.

THL kertoi myös infossa, että kaikkiaan puolet kohdeväestöstä on nyt saanut ensimmäisen rokotteen. Toisen rokotteen saaneita on 8,8 prosenttia.

Epidemiatilanne on kaksijakoinen. Sosiaalisten kontaktien lisääntyminen ja herkemmin tartuttavat muuntovirukset lisäävät tartuntariskiä, mutta samanaikaisesti rokotusten lisääntyminen ja viruksen kausivaihtelu parantavat tilannetta.

Sairaanhoidon tarve on laskussa.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitävät tänään torstaina kello 9.30 tilannekatsauksen, jossa käsitellään tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti sekä rokotustilannetta. Lisäksi tilaisuudessa kerrotaan koronatodistuksesta.

Tilannekatsauksessa ovat mukana johtaja Pasi Pohjola ja johtaja Minna Saario STM:stä sekä ylilääkäri Otto Helve THL:stä. Pääset seuraamaan tiedotustilaisuutta suorana lähetyksenä tästä jutusta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka