Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi kuoli tasoristeysonnettomuudessa Loimaalla – Turusta Tampereelle matkannut juna törmäsi pakettiautoon

Loimaalla yksi ihminen on kuollut tasoristeysonnettomuudessa sunnuntai-iltana, kertoo Lounais-Suomen poliisi Twitterissä .

Alhonkedontiellä puoli kymmenen jälkeen illalla sattuneessa onnettomuudessa oli kyse junan ja pakettiauton törmäyksestä. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Aleksi Aaltonen kertoi STT:lle maanantaipäivällä, että onnettomuuden tutkinta on alkuvaiheessa. Tutkinnan rikosnimike on liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Turmassa kuollut pakettiauton kuljettaja oli Aaltosen mukaan iäkkäämpi mies. Muita henkilöitä, esimerkiksi junan matkustajia ei loukkaantunut.

– Vielä ei tarkkaan tiedetä, mikä tämän on aiheuttanut, että auto on ajautunut junan kanssa samaan aikaan kiskoille. Se on valvomaton tasoristeys. Ei ole puomeja eikä valoja varoittamassa, Aaltonen sanoi.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Kai Salonen kertoi yöllä STT:lle, että juna pääsi jatkamaan matkaansa alkuyöstä arviolta yhden aikoihin.

VR:n viestinnän mukaan Turusta Tampereelle matkalla olleessa Intercity 933 -junassa oli noin 60 matkustajaa.

Juna pysähtyi lopulta peltoalueelle

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen Kai Salosen mukaan VR teki ainakin loppuvaiheesta itse raivaus- ja kunnostustöitä saadakseen veturin liikkeelle ja romuttuneen onnettomuusajoneuvon junan keulasta irti.

Onnettomuudesta ei ollut Salosen mukaan haittaa muulle tieliikenteelle, sillä juna oli edennyt vielä törmäyksen jälkeen satoja metrejä auto keulallaan. Hän arvioi junan liikkuneen onnettomuuden jälkeen ainakin 300–400 metriä tasoristeyksen ohitse pysähtyen lopulta peltoalueelle.

Törmäys haittasi kuitenkin myös vastakkaisesta suunnasta tulleen junan matkaa. Tampereelta lähtenyt Intercity 934 korvattiin VR:n Mesilaakson mukaan linja-autoilla Humppilan ja Turun välillä.

Mesilaakson tietojen mukaan vartioimattomassa tasoristeyksessä tapahtuneesta onnettomuudesta ei koitunut mainitun kahden junan lisäksi häiriöitä muulle raideliikenteelle.