Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veroilmoituksia täydennettiin vain hieman viime vuotta enemmän, vaikka koronavuoden etätyöt tarjosivat mahdollisuuden vähennyksiin

Veroilmoitustaan täydentäneiden määrä näyttää nousevan tänä vuonna vain hiukan korkeammaksi kuin viime vuonna, Verohallinto ennakoi. Verottaja arvioi, että esitäytettyä veroilmoitusta on täydentänyt 1,35 miljoonaa henkilöasiakasta ja elinkeinonharjoittajaa, kun viime vuonna luku oli 1,3 miljoonaa.

Veroilmoitus koskee viime vuotta, jolloin koronavirus siirsi monet palkansaajat ainakin osittain etätöihin. Etätyöstä on voinut saada työhuonevähennystä jopa 900 euroa. Verottajan mukaan veroilmoitustaan täydentäneiden määrä nousikin hyvin maltillisesti etätöiden laajuuteen nähden.

– Etätöihin siirtyneet ovat siis vieneet vähennystietoja jo verokortille viime vuoden puolella, ovat jo aiempina vuosina tehneet muita täydennyksiä tai olivat viime vuonna etätöissä alle puoli vuotta, jolloin työhuonevähennys ei ylittänyt automaattista palkansaajille tehtävää 750 euron tulonhankkimisvähennystä, johtava veroasiantuntija Sami Varonen Verohallinnosta arvioi tiedotteessa.

Veroilmoitus lähetettiin aiemmin keväällä 5,4 miljoonalle ihmiselle eli heistä noin neljännes täydensi tietojaan.

Tarkat luvut täydentäneistä selviävät, kun kaikki paperilla täydennetyt veroilmoitukset on digitoitu. Paperisten täydennysten määrä on ollut jatkuvasti laskussa, ja viime vuonna paperilla täydennyksiä esitti noin 190 000 ihmistä.

Veronpalautukset maksetaan suurimmalle osalle elo-syyskuussa, lopuillekin viimeistään joulukuussa. Myös verottajalle maksettavien mätkyjen eräpäivät vaihtelevat, ja ne ilmoitetaan verotuspäätöksessä.