Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Korkeasaaressa visenteille syntyi vasikka ensi kertaa 15 vuoteen

Pörheäturkkinen vasikka on nykyisen visenttilauman ensimmäinen jälkeläinen. Edellisen kerran visentit lisääntyivät Korkeasaaressa 15 vuotta sitten. / ANNIKA SORJONEN / KORKEASAARI ZOO HANDOUT / ANNIKA SORJONEN / KORKEASAARI ZOO / LEHTIKUVA

STT

Korkeasaaren visenttitarhassa syntyi eläintenhoitajien yllätykseksi visenttivasikka viime perjantaiaamuna. Visenttilaumaan saatiin toissa kesänä nuori sonni, jonka jälkikasvua uskallettiin vain toivoa täksi kesäksi.

– Piti hieraista silmiä, kun aamulla tulin töihin. Olimme kaikki vähän innostuksesta sekaisin. Vasikka voi hyvin, se nukkuu ja lepäilee vielä paljon. Hyppyspurttejakin on jo nähty, kertoo eläintenhoitaja Minna Haavisto Korkeasaaren tiedotteessa.

Pörheäturkkinen vasikka on nykyisen visenttilauman ensimmäinen jälkeläinen. Edellisen kerran visentit lisääntyivät Korkeasaaressa 15 vuotta sitten.

Amerikkalaisen biisonin lähisukulainen visentti on suurikokoinen nautaeläinlaji, joka kuoli luonnosta sukupuuttoon vuonna 1921. Lajia on palautettu luontoon 1950-luvulta alkaen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka