Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intiassa taas synkkä ennätys koronavainajien määrässä – Ranskassa päästiin terasseille puolen vuoden koronatauon jälkeen

Intiassa on jälleen tehty uusi synkkä ennätys koronavainajien määrässä. Maan terveysviranomaiset ovat rekisteröineet 4 259 virukseen liittyvää kuolemantapausta vuorokauden aikana.

Kaikkiaan Intiassa on kuollut koronavirukseen liittyen liki 285 000 ihmistä.

Intian tilastoituja koronakuolemien ja -tartuntojen määriä pidetään yleisesti aivan liian alhaisina todellisiin lukuihin nähden.

Maan terveysviranomaisten mukaan uusien tartuntojen määrä on kuitenkin tasaantumassa, mikä tuo hieman valoa tilanteeseen.

Ranskassa mennään kohti parempia aikoja

Ranskassa ravintoloiden ja kahviloiden terassit avautuivat keskiviikkona puolen vuoden tauon jälkeen. Myös kulttuurin nälkään oli tarjolla apetta, sillä museot ja elokuvateatterit avautuivat.

Pariisissa monet terassit oli jo ennakolta varattu aivan täyteen.

– Lämpenemme hitaasti, kuin diesel-moottori, kuvaili bistron omistaja Stephanie Mathey.

Maailmankuulun Louvren taidemuseon renessanssinäyttelyyn oli siihenkin jäljellä aamulla enää kourallinen lippuja.

– Olemme iloisia, kun voimme toivottaa teidät jälleen tervetulleiksi museoon, Louvren verkkosivuilla viestittiin.

Ranskan on määrä poistaa liki kaikki koronarajoitukset kesäkuun loppuun mennessä.

Koronarajoitusten poistolle on antanut vauhtia rivakasti etenevä rokotusohjelma. Uutistoimisto AFP:n mukaan yli 30 prosenttia eurooppalaisista on jo saanut vähintään yhden rokoteannoksen.