Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

THL: Suomessa raportoitu yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus ja 154 uutta tartuntaa

Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu vajaat 89 700 tartuntaa. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Paavali Pastila, Maiju Ylipiessa / STT

Suomessa on todettu keskiviikon jälkeen yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Pandemian alusta lähtien Suomessa on ilmoitettu yhteensä 931 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemaa.

THL kertoo, että koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on nyt 122 potilasta, joista 28 on tehohoidossa.

Tehohoidossa olevien määrä on noussut keskiviikon jälkeen neljällä. Yhteensä koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa olevien määrä on noussut keskiviikosta kahdeksalla.

Aiemmin tänään THL kertoi, että Suomessa on raportoitu 154 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2 852 tartuntaa, mikä on 436 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Pandemian alusta lähtien Suomessa on ilmoitettu yhteensä 931 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemaa. Tartuntoja on raportoitu vajaat 89 700.

Seitsemässä sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuusluku alle 10

Koronatilanne jatkuu heikoimpana Päijät-Hämeen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla. Päijät-Hämeessä viruksen ilmaantuvuusluku on 111,1 ja Varsinais-Suomessa 101,3. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän sataatuhatta asukasta kohden viimeisten kahden viikon ajalta.

Seuraavaksi korkein ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan (84,6) sekä Keski-Pohjanmaan (60,9) sairaanhoitopiireissä.

Ilmaantuvuusluku on alle 10 seitsemässä sairaanhoitopiirissä: Itä-Savossa, Lapissa, Pohjois-Savossa, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa.

Kohdennettavia rokotteita 13 200

THL on päättänyt kohdentaa Päijät-Hämeeseen ja Varsinais-Suomeen ensi viikolla yhteensä 13 200 koronarokoteannosta.

Valtioneuvoston asetuksen mukaisesti rokotteita on mahdollista kohdentaa toukokuun loppuun asti niille alueille, joissa kahden viikon ilmaantuvuusluku on vähintään sata. Alueellisen kohdentamisen tarvetta tarkastellaan viikoittain.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Päijät-Sote kertoi aiemmin tänään, että alueelle toimitetaan ensi viikolla 5 000 annoksen lisäerä. Päijät-Häme sai ensimmäisen lisäerän rokotteita aiemmin tällä viikolla.

Kahden viime viikon aikana sairaalahoitoon on joutunut Päijät-Hämeessä enemmän koronapotilaita kuin kertaakaan aiemmin epidemian aikana, hyvinvointiyhtymä kertoo. Tehohoitopotilaita on myös siirretty muualle hoidettavaksi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka