Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OmaVero-palvelun kangertelu haittasi veroilmoitusten täydentämistä määräpäivän viime hetkillä – Verohallinto antoi lisäaikaa perjantaihin saakka

Verohallinnon OmaVero-palvelussa oli eilen illalla häiriö, jonka vuoksi osa asiakkaista ei päässyt täydentämään veroilmoitustaan. Tilannetta hankaloitti se, että osalla verovelvollisista oli veroilmoituksen määräaika tiistaina. Häiriön vuoksi Verohallinto onkin antanut näille henkilöasiakkaille lisäaikaa perjantaihin saakka.

– Asiakkaat saavat lisäaikaa perjantaihin 14.5 klo 23.59 asti. Kun toimii jatkettuun määräaikaan mennessä, myöhästymismaksua ei määrätä, Verohallinto kertoo tiedotteessa.

Veroilmoittamisen määräpäivä oli eilen noin 1,7 miljoonalla asiakkaalla. Verohallinto arvioi, että heistä lähes kaikki ovat saaneet jätettyä veroilmoituksensa normaalisti joko eilen tai jo aiemmin.

Kirjautumisia OmaVeroon oli tiistaina yhteensä 164 000 ja veroilmoituksia lähetettiin noin 45 000 kappaletta. OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva arvioi, että häiriön takia ilmoittaminen estyi tai keskeytyi muutamalla sadalla, maksimissaan tuhannella asiakkaalla. Jarvan mukaan kyseessä oli tekninen häiriö.

Maanantaina OmaVeroon kirjautuneita oli 170 088 ja veroilmoituksia lähetettiin noin 70 000 kappaletta. Tätä aiemmin veroilmoitustaan oli täydentänyt yli 260 000 ihmistä, joilla oli määräpäivä tiistaina.

Verohallinnosta kerrotaan, että tällä hetkellä OmaVero toimii ja veroilmoituksia voi jättää normaalisti.