Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnwatchin tutkija vapautettiin kaikista syytteistä Thaimaassa, pitkä oikeusprosessi ananasmehuyhtiön kanssa päättyy

Kansalaisjärjestö Finnwatchin tutkija Andy Hallin pitkä oikeusprosessi Thaimaassa on päättynyt, järjestö kertoo. Thaimaan korkein oikeus vapautti tiistaina brittitutkijan syytteistä viimeisessä käynnissä olleessa siviilioikeusjutussa.

Hall kävi oikeustaistelua ananasmehuyhtiö Natural Fruitin kanssa vuodesta 2013 saakka, kun Finnwatchin raportti toi esiin vakavia ihmisoikeusloukkauksia yhtiön tehtaalla Thaimaassa. Natural Fruit toimitti suomalaisille kauppaketjuille ananasmehun raaka-aineita vuonna 2012.

– Olemme iloisia siitä, että kaikki syytteet Hallia vastaan on nyt hylätty ja voimme jättää tämän kahdeksan vuotta kestäneen oikeudellisen häirinnän taaksemme, Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Finér sanoi tiedotteessa.

– Thaimaan tulisi varmistaa, että sen lainsäädäntöä muutetaan niin, että vastaava kiusanteko oikeusistuimia hyödyntämällä ei ole enää jatkossa mahdollista, Finér kertoi.

Hall sai syksyllä 2016 neljän vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen tuomioistuimessa Thaimaassa. Keväällä 2018 tutkijan vankeustuomio ja sakkorangaistus kumottiin valitustuomioistuimessa.

Viime lokakuussa Natural Fruit veti pois yli kahdeksan miljoonan euron vahingonkorvauskanteen Hallia vastaan.

Finnwatch on yritystoiminnan vastuullisuutta tarkkaileva kansalaisjärjestö.