Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Thamesin tulvasulkuun juuttunut valas jouduttiin lopettamaan Lontoossa, koska vammautuneena se ei olisi selvinnyt avomerellä: "Tämä on surullista"

Vuorovesisulkuun Thames-joessa Lontoossa viikonloppuna juuttunut lahtivalas jouduttiin tiistaina lopettamaan. Eläin oli kärsinyt niin pahoja vammoja, ettei se eläinlääkärien mukaan olisi selvinnyt avomerellä.

Nelimetrinen valas juuttui Richmondin vuorovesisulkuun sunnuntaina. Vaikka valas saatiin lopulta irrotettua, se ehti loukata itsensä.

– Tämä on surullista, mutta olemme varmoja, että jos olisimme päästäneet sen avomerelle, valas olisi kuollut nälkään, sanoi pelastustöitä koordinoinut Julia Cable.

Alustavien arvioiden mukaan valas oli emostaan eroon joutunut poikanen, joka ei osannut hankkia itselleen ruokaa ja oli jo sulkuun juuttuessaan pahasti nälkiintynyt.

Vaikka lahtivalaat eivät yleensä liiku kovin matalissa vesissä, niitä on havaittu toistuvasti esimerkiksi Tanskan salmissa.