Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Yle: Viisitoista ihmistä on saanut Suomessa korvauksia koronarokotteen aiheuttamista haitoista

Ylen mukaan lääkevahinkovakuutusyhtiö oli saanut viime viikon loppuun mennessä 85 korvaushakemusta. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Viisitoista ihmistä on saanut Suomessa korvauksia koronarokotteen aiheuttamista haitoista, kertoi Yle tiistaina.

Ylen mukaan haittavaikutuksista korvauksia saaneet ovat pääosin terveydenhuollon henkilökuntaa, jotka on rokotettu ensimmäisten joukossa. Korvausten suuruus on ollut 600–2 000 euroa.

Yle kertoo, että korvatut oireet ovat olleet muun muassa ihottumaa, allergiaoireita, imusolmukkeiden turpoamista ja ohimeneviä puutumisoireita.

Korvaushakemusten käsittelystä ja korvausten maksamisesta vastaa Suomen keskinäinen lääkevahinkovakuutusyhtiö. Sen toimitusjohtaja Tiina Hellgrén kertoo Ylelle, että toistaiseksi vahinkoilmoituksissa ei ole ilmoitettu mitään vakavia, tuntemattomia haittavaikutuksia.

Ylen mukaan lääkevahinkovakuutusyhtiö oli saanut viime viikon loppuun mennessä 85 korvaushakemusta. Myönteisiä korvauspäätöksiä on tehty 15 ja kielteisiä kolmetoista. 57 tapauksen käsittely on kesken.

Astra Zenecan ja Pfizerin rokotteista on tehty suurin piirtein saman verran ilmoituksia. Modernan rokotteesta on toistaiseksi tehty vasta yksittäisiä vahinkoilmoituksia.

Korvauksia voi saada, mikäli oireet ovat kestäneet 14 päivää ja oireen ja rokotteen välillä on todennäköinen syy-yhteys.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka