Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

THL: Suomessa todettu 254 uutta koronatartuntaa ja kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa – rokotettuja jo noin 1,9 miljoonaa

THL kertoo tuoreet tiedot koronatartuntojen määrästä päivittäin. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Ville Väänänen / STT

Suomessa on todettu kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 922 virukseen liittyvää kuolemaa.

Sairaalahoidossa oli koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi perjantaina 133 ihmistä, joista 28 oli tehohoidossa. Tehohoitopotilaiden määrä oli kasvanut yhdellä eilisestä.

Johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) tiedotustilaisuudessa, että koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi Husin alueella on sairaalahoidossa noin 50 ja tehohoidossa noin 15 potilasta.

Virusmuunnosten määrä kasvanut viikossa lähes 600:lla

Perjantaihin mennessä koronavirusmuunnoksia oli todettu Suomessa kaikkiaan 5 946. Määrä oli kasvanut viime viikon perjantaista 572 tapauksella. THL päivittää tiedot koronavirusmuunnoksista perjantaisin.

Brittivariantteja on nyt vahvistettu Suomessa kaikkiaan 4 924 tapausta, joista 403 on uusia. Etelä-Afrikan variantteja on nyt todettu 1 020 tapausta, joista 168 on uusia. Ylilääkäri Asko Järvinen sanoi Husin tilaisuudessa perjantaina, että Etelä-Afrikan variantti on Suomessa muita Pohjoismaita yleisempi.

Lisäksi Suomessa on todettu kaikkiaan kaksi Brasilian varianttia. Tapauksista toinen on uusi viime perjantain jälkeen.

Virusmuunnosten sekvensointi kestää pidemmän aikaa, joten tiedot muunnoksista tulevat jälkikäteen.

254 uutta virustartuntaa

THL kertoi perjantaina, että Suomessa on todettu 254 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 2 954, mikä on 1 190 vähemmän kuin sitä edeltävien kahden viikon aikana. Epidemian alusta lähtien Suomessa on todettu 88 332 tartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku koko maassa on viimeisten kahden viikon ajalta sataatuhatta ihmistä kohti 53,3. Suurin ilmaantuvuusluku on edelleen Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella, jossa se on 100,2. Husin alueella luku on 87,3 ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 82,1. Pienin ilmaantuvuusluku on Keski-Pohjanmaalla, 1,3.

Noin 1,9 miljoonaa ihmistä on saanut Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen, kertoi THL perjantaina. Määrä on kasvanut eilisestä lähes 65 000:lla.

Toisen rokoteannoksen on saanut lähes 199 000 ihmistä. Sen saaneiden määrä on kasvanut eilisestä melkein 15 000:lla.

Ensimmäisen rokoteannoksen kattavuus on Suomessa nyt 33,6 prosenttia väestöstä ja toisen 3,6.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka