Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kovat yritysvaikuttajat Ollilasta Herliniin suosittavat EU:n elpymispaketin hyväksymistä – "Suomi tarvitsee myös kavereita ja turvaa"

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) julkaisi keskiviikkona 20 keskeisen yrityselämän edustajan painavan viestin päättäjille EU-elpymispaketin hyväksymisen puolesta.

Merkittävät yritysvaikuttajat muistuttavat, että elpymispaketin kaatuminen johtaisi epävarmuuteen, joka olisi myrkkyä käynnistyvälle kasvulle ja johtaisi Suomen ulkokehälle EU:ssa.

– EU:n elpymispaketti on veitsenterällä, ja eduskunta äänestää siitä lähiaikoina. Sopimus ei ole täydellinen, kaukana siitä. Sen syntyminen rauhoitti kuitenkin koronan runtelemat markkinat. Siksi Suomen, suomalaisten ja meidän yritystemme etu on tukea Euroopan elpymistä ja samalla varmistaa, että elpymispaketin rahat käytetään Euroopan ja Suomen uudistamiseen ja uusien työpaikkojen synnyttämiseen, viestissä huomioidaan.

Yritysvaikuttajien viestissä korostetaan myös sitä, että Euroopan unioni on Suomen talouden sekä turvallisuus- ja kauppapolitiikan tukijalka.

– Yli puolet viennistämme suuntautuu EU:hun. Tulevaisuutemme on vahvasti sidoksissa Euroopan pärjäämiseen. Suomi tarvitsee myös kavereita ja turvaa.

EK:n välittämän viestin allekirjoittajina ovat Matti Alahuhta, Lasse Aho, Sari Baldauf, Harri Broman, Juha Gröhn, Antti Herlin, Mika Ihamuotila, Johanna Ikäheimo, Vesa-Pekka Kangaskorpi, Ilpo Kokkila, Pekka Lundmark, Inka Mero, Marjo Miettinen, Jorma Ollila, Ilkka Paananen, Tuomas Pere, Timo Ritakallio, Risto Siilasmaa, Jaana Tuominen ja Juha Vidgrén.

EU:n elpymispaketti sisältää 750 miljardin euron rahoituksen jäsenmaille.