Turun Pernon pääsiäisen henkirikoksista epäilty oli riitaantunut uhrinsa kanssa – sivullinen nainen tuli puolestaan tapahtumapaikalle "väärään aikaan ja paikkaan"

Turun Pernossa pääsiäislauantaina tapahtuneilla henkirikoksilla ei poliisin mukaan ole selvää yksittäistä motiivia.

Tapahtumien aikana kaksi ihmistä sai surmansa ja kolmas uhri sai vakavia vammoja. Lisäksi asunnon sisältä löytyi piileskelemästä kaksi ihmistä.

Teosta epäilty mies oli poliisin mukaan kaveri henkirikoksen kohteeksi joutuneen 27-vuotiaan miehen kanssa. Tekojen taustalla oli heidän välilleen edellisenä päivänä syntynyt erimielisyys, joka oli muuttunut riidaksi.

– Teot ovat olleet monien yksittäisten tapahtumien ja seikkojen summa, sanoi tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kristiina Kontio.

Toinen surmansa saanut oli tapahtumapaikalle kerrostalon pihalle saapunut sivullinen 25-vuotias nainen. Lisäksi epäilty vahingoitti puukolla naisen seurassa ollutta 29-vuotiasta miestä.

He asuivat samassa kerrostalossa surmansa saaneen 27-vuotiaan miehen kanssa.

– He ovat sattuneet väärään aikaan ja väärään paikkaan. He ovat tulleet siihen rappukäytävään, koska ovat kuulleet sieltä ääniä, lähteneet tarkistamaan äänten alkuperää ja siitä sitten tapahtumat ovat edenneet, kertoi Kontio poliisin tiedotustilaisuudessa.

Kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä epäillään 27-vuotiasta miestä.

Epäilty oli poliisin mukaan tekohetkellä huumeiden vaikutuksen alaisena. Häntä epäillään huumausaineiden käytön vuoksi myös ainakin rattijuopumuksesta.

Riitaan liittyi pieni rahasumma

Tapahtumat pitkäperjantain ja pääsiäislauantain välisenä yönä saivat poliisin mukaan alkunsa, kun teoista epäilty mies matkusti Turkuun tapaamaan surmansa saanutta 27-vuotiasta miestä. Poliisi kertoo, ettei esitutkinnassa ole tullut ilmi seikkoja, jotka viittaisivat tekojen liittyneen mustasukkaisuuteen.

Poliisin mukaan tekojen motiiveissa kyse on teoista epäillyn miehen yksityiselämään liittyvistä arkaluonteisista asioista, joita poliisi ei yksityisyyden suojan vuoksi kommentoi julkisuudessa. Osa miesten välille syntyneistä erimielisyyksistä liittyi poliisin mukaan rahaan.

Poliisi ei avaa riidan syitä tarkemmin, mutta poliisin mukaan raha ei suoranaisesti liittynyt huumeisiin.

– Kyse oli pienestä rahasummasta, ehkä enemmänkin periaatteellinen kysymys. Erimielisyys on alkanut edellisenä päivänä, kun he ovat tavanneet toisensa. Ja siitä sitten edennyt riitelyn asteelle, kertoi Kontio.

Epäilty ampui uhriaan ensimmäisen kerran kerrostalon pihalla. Mies sai osuman luodista, mutta pääsi pakenemaan pihalta takaisin kerrostalon sisälle asuntoonsa. Tällä välin sivulliset nainen ja mies kohtasivat epäillyn miehen kerrostalon pihalla.

Hetken kuluttua epäilty mies siirtyi uhrinsa perässä sisälle asuntoon ja ampui aiemmin vahingoittamaansa 27-vuotiasta miestä uudelleen. Kun epäilty oli ampunut asunnossa olleen miehen, hän poistui poliisin mukaan asunnosta samaa reittiä kuin oli sinne mennytkin.

– Poliisi otti epäillyn kiinni kerrostalon ulkopuolella, sanoi Kontio.

27-vuotias mies kuoli tapahtumapaikalla saamiinsa vammoihin. Poliisin mukaan tapahtumien aikana ammuttiin useita laukauksia.

Myös asunnossa piileskelleet voineet olla vaarassa

Poliisin mukaan surmansa saaneen 27-vuotiaan miehen asunnossa tapahtumien aikana piileskelleet 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen eivät vahingoittuneet. Esitutkinnan perusteella voidaan poliisin mukaan kuitenkin katsoa, että he ovat voineet joutua tilanteessa henkirikoksen kohteeksi.

– On mahdollista, että he ovat olleet vaarassa, mutta se on seikka, mitä tekijä ei ole täysin selkeästi pystynyt esitutkinnassa ilmaisemaan, totesi Kontio.

Poliisin mukaan surmansa saaneen miehen asunnossa asui kaksi ihmistä. Toinen heistä oli surmansa saanut uhri ja toinen heistä on poliisin mukaan asianomistajana murhan yritykseen.

Poliisi kertoo teoista epäillyn 27-vuotiaan miehen olleen esitutkinnan ja kuulustelujen aikana hyvin yhteistyökykyinen.

– Hän on selventänyt tapahtumat omalta osaltaan niin selkeästi kuin ne muistaa, kertoi Kontio.

Epäilty mies on vangittuna todennäköisin syin epäiltynä. Poliisin mukaan tapauksen esitutkinta on edennyt hyvin. Syytteennoston määräpäivä on heinäkuun alussa.

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka