Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokia aloitti vuoden vahvasti – vertailukelpoinen liikevoitto lähes viisinkertaistui

Verkkolaitevalmistaja Nokian tammi–maaliskuun vertailukelpoinen liikevoitto oli 551 miljoona euroa, kun se vuotta aiemmin oli 116 miljoonaa. Liikevaihto nousi kolme prosenttia 5,1 miljardiin euroon.

Yhtiön mukaan liikevaihdon kasvun seurauksena kannattavuus parani ja kassavirta oli vahva.

Nokia kertoo, että sen vertailukelpoinen liikevoitto parani kaikissa liiketoimintaryhmissä. Vertailukelpoinen liikevoittoprosentti oli 10,9 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 2,4 prosenttia.

Luku ylittää toistaiseksi alkuvuonna asetetun tavoitteen koko vuoden vertailukelpoisesta liikevaihtoprosentista. Aiemmin tänä vuonna yhtiö arvioi, että luku asettuu tänä vuonna välille 7–10 prosenttia.

Toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin mukaan vahva alkuvuosi luo hyvän pohjan sille, että lopullinen tulos asettuu lähelle tavoitteen ylärajaa.

– Pidämme tässä vaiheessa aiemmin antamamme taloudellisen ohjeistuksen koko vuoden 2021 osalta ennallaan, sillä haluamme nähdä, miten kuluva vuosi kehittyy tästä eteenpäin, Lundmark sanoo tiedotteessa.

Lundmark kertoi olevansa erityisen tyytyväinen verkkoinfrastruktuuritoimintaan, jota siivitti 5g-yhteyksien kysynnän kasvu.

Viime elokuussa Fortumin johdosta Nokian ohjaksiin siirtynyt toimitusjohtaja Lundmark arvioi, että yhtiölle tyypillinen vuosineljännesten tulosten kausivaihtelu on aiempaa vähäisempää tänä vuonna. Hänen mukaansa yhtiö seuraa markkinoiden kehittymistä erityisesti puolijohteiden saatavuuden osalta.

– Olen ylpeä siitä, että olemme pystyneet palvelemaan asiakkaitamme onnistuneesti maailmanlaajuisesta puolijohdepulasta huolimatta, Lundmark sanoo.