Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oscar-voittajat selviävät ensi yönä – Nomadland on yksi ennakkosuosikeista

Elokuva-alan Oscar-palkinnot jaetaan Suomen aikaa ensi yönä. Palkintojenjakotilaisuus järjestetään tänä vuonna kaksi kuukautta tavallista myöhemmin koronaviruspandemian vuoksi.

Tilaisuus järjestetään eri paikoissa, ja esimerkiksi eurooppalaisia osallistujia kokoontuu Lontooseen ja Pariisiin. Valtaosa gaalasta tapahtuu Los Angelesin päärautatieasemalla, jonka valtava koko mahdollistaa turvalliset etäisyydet.

Yksi ennakkosuosikeista parhaan elokuvan palkinnon saajaksi on Chloe Zhaon ohjaama Nomadland. Eläkeikäisistä pätkätyöläisistä kertova elokuva on jo kerännyt useita elokuvapalkintoja.

– En voi kuvitella, ettei Nomadland voita suurinta palkintoa, enkä voi kuvitella, ettei Chloe Zhao saisi ohjaajapalkintoa, elokuvamedia Varietyn toimittaja Marc Malkin sanoi uutistoimisto AFP:lle aiemmin.

– Mutta sanon aina, että tämä vuosi on ollut todella outo. Ikinä ei voi tietää.

Alan pomot eivät päässeet vieraslistalle

Seremonia on riisuttu versio itsestään. Tuottajat ovat kertoneet niin tiukasta vieraslistapolitiikasta, että edes Hollywoodin mahtavimpien elokuvastudioiden johto ei mahdu sisään. Pikkiriikkinen punainen matto saattaa myös tuoda hankaluuksia.

– Tähdet antavat vain muutamia haastatteluja Oscareissa, ja nekin kahden metrin päästä. Se on kiusallista. Miten se tehdään, ja miten siitä tehdään hauskaa? Malkin kysyy.

Oscar-voittajiin itsekin lukeutuva ohjaaja ja tapahtuman yksi tuottajista Steven Soderbergh uskoo, että koronaviruksen pakottamat muutokset ovat myös mahdollisuus tehdä tapahtumasta ennennäkemätön. Hänen mukaansa seremonia vaikuttaa nyt enemmän elokuvalta kuin televisiosarjalta.

Vieraita on pyydetty pukeutumaan viimeisen päälle, ja tiettävästi he voivat riisua maskinsa kuvaamisen ajaksi.