Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hallituspuolueiden puheenjohtajat jatkavat neuvotteluja Säätytalolla – keskustan Saarikko luonnehti hallituksen sisäistä tilannetta eilen vakavaksi

Keskiviikkona alkaneen kehysriihen piti alun perin olla kaksipäiväinen. Neuvotteluja jatketaan tänään Säätytalossa Helsingissä. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Hallituspuolueiden puheenjohtajat jatkavat neuvotteluja kehysriihikysymyksistä tänään Helsingin Säätytalossa.

Eilen pääministeri Sanna Marin (sd.) kävi kahdenvälisiä keskusteluja muiden puheenjohtajien kanssa avoinna olevista kysymyksistä.

Keskiviikkona alkaneen kehysriihen piti alun perin olla kaksipäiväinen, mutta hallituspuolueet eivät ole vieläkään löytäneet sopua tulevien vuosien menokehyksistä ja työllisyystoimista.

Hallituslähteistä on arvioitu STT:lle, että lopullisten päätösten tekeminen voi venyä maanantaihin.

Hallituskauden puoliväliin osuvassa riihessä hallitus tarkastelee ohjelmansa etenemistä sekä valtion tulevaa talouskehitystä. Neuvotteluja on normaaliin tapaan pohjustettu kevään mittaan, mutta ne ovat venyneet tästä huolimatta.

Neuvotteluissa kiistan kohteeksi ovat julkisuuteen kerrottujen tietojen perusteella nousseet erityisesti työllisyystoimet ja niiden vaikutus julkiseen talouteen sekä velkaantuvan valtiontalouden tasapainottaminen. Julkisuudessa tätä vääntöä on käyty varsinkin keskustan ja vasemmistopuolueiden välillä.

Eilen keskustan puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä pidettiin tiedotustilaisuus, jossa puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko luonnehti hallituksen sisäistä tilannetta vakavaksi. Hän ei osannut arvioida, pystyykö hallitus löytämään yhteiset nimittäjät koossa pysymiseksi.

Myös eilen alkanut keskustan puoluevaltuuston kokous jatkuu tänään.

Kommentoi

Mainos: Kotkan Asunnot

Vuokra-asuntoja kaikkiin elämänvaiheisiin

Palvelut

Ruokapaikka