Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juna suistui raiteilta Egyptissä – ainakin 11 kuollut ja lähes sata loukkaantunut

Egyptissä on kuollut ainakin 11 ja loukkaantunut lähes sata ihmistä maan pääkaupungin Kairon pohjoispuolella tapahtuneessa junaonnettomuudessa, maan terveysministeriö kertoi sunnuntaina.

Onnettomuus tapahtui sunnuntaina Niilin suistoalueella noin 40 kilometriä Kairosta. Egyptin hallitus kertoi tiedotteessaan junan olleen matkalla Kairosta Mansuran kaupunkiin, kun neljä sen vaunuista suistui raiteilta.

Terveysministeriön mukaan alueelle on lähetetty tutkijoita selvittämään onnettomuuden syytä. Uutistoimisto AFP:lle puhuneen turvallisuuslähteen mukaan junan kuljettaja ja muita raideliikenteen viranomaisia on otettu kiinni kuulusteluja varten.

Tuhoisat junaturmat ovat olleet verrattain tavallisia Egyptissä, sillä raideverkoston ylläpito ja kaluston huolto ovat huonolla tolalla.

Lainaa raideverkoston kohentamiseen

Vasta viime kuussa Egyptin eteläosassa oli tuhoisa junaonnettomuus, jonka virallisia uhrilukuja viranomaiset ovat päivittäneet useaan otteeseen. Tuoreimpien lukujen mukaan onnettomuudessa kuoli ainakin 20 ihmistä ja loukkaantui noin 200. Alun perin kuolleita kerrottiin olleen 32.

Yksi maan tuhoisimmista junaonnettomuuksista tapahtui vuonna 2002. Tuolloin 373 ihmistä kuoli tulipalon levittyä äärimmillään täynnä olleessa junassa Kairon eteläpuolella.

Afrikan kehityspankki ilmoitti aiemmin tässä kuussa 170 miljoonan dollarin eli reilun 142 miljoonan euron lainasta Egyptin raideverkoston parantamiseksi. Pankin mukaan raha käytettäisiin käyttöturvallisuuden parantamiseen ja rataverkon kapasiteetin lisäämiseen maan sisällä.

– Suunniteltujen uudistusten odotetaan hyödyttävän matalan tulotason egyptiläisiä, keitä on noin 40 prosenttia väestöstä ja ketkä tukeutuvat juniin edullisena liikennemuotona, pankki kertoi tiedotteessa.