Provinssirock, Ilosaarirock ja Tuska peruuntuvat koronavirustilanteen vuoksi

Seinäjoella järjestettävä Provinssirock, Joensuun Ilosaarirock ja Helsingin Tuska peruuntuvat tältä vuodelta koronavirustilanteen vuoksi. Järjestäjien mukaan festivaaleja vietetään seuraavan kerran kesällä 2022.

Tämän ja viime vuoden liput kelpaavat sellaisinaan ensi vuonna kaikilla kolmella festivaalilla. Provinssi-lipun voi myös päivittää, vaihtaa toiseen lippuun tai palauttaa, ja Ilosaarirock-lipusta ja Tuska-lipusta rahat voi niin ikään saada takaisin. Festivaalit kuitenkin vetoavat ihmisiin, jotta nämä tukisivat tapahtumia säilyttämällä liput ensi vuoteen.

Provinssia järjestävä Fullsteam Agency kertoo käyvänsä parhaillaan neuvotteluja useiden artistiorganisaatioiden kanssa ja ilmoittavansa kesän 2022 kiinnityksistä niiden vahvistuttua.

– Kiitämme valtavasta määrästä kannustavia viestejä, jotka ovat antaneet meille voimaa näiden poikkeuksellisten kriisiaikojen keskellä, Fullsteamin tiedotteessa sanotaan.

Ilosaarirockia järjestävän Joensuun popmuusikoiden toiminnanjohtaja Niina Hattunen kutsuu tiedotteessa päätöstä raskaaksi mutta välttämättömäksi.

– Tässä tilanteessa festivaalin suunnittelun jatkaminen ei ole mahdollista. Ilosaarirock ei kestä viime hetkellä tapahtuvaa perumista, emmekä voi vaarantaa festivaalin tulevaisuutta yksittäisten koronavuosien takia, hän sanoo.

Myös Tuskan ensi vuoden ohjelmasuunnittelu on jo aloitettu.

– Meillä, yleisöllä ja artisteilla on tietyt odotukset tapahtumaa kohtaan, eikä niitä voida tässä tilanteessa toimittaa. Peli on pakko viheltää tässä kohtaa poikki ja siirtää katse kohti moshpit-kesää -22, festivaalijohtaja Eeka Mäkynen toteaa tiedotteessa.

Myös kolmen kaupungin Hellfire peruuntuu

Kesän rockfestivaaleista ilmoitti peruuntumisestaan tänään myös metallitapahtuma Hellfire. Metallikansan kekkerit oli määrä järjestää toukokuussa kolmessa kaupungissa.

Hellfiren oli tarkoitus jyristä 20.5. Tampereen Olympia-korttelissa, 21.5. Helsingin Tapahtumakeskus Telakassa sekä 22.5. Oulun Club Teatriassa.

Kuten muillakin lapun luukulle pistäneillä festivaaleilla, Hellfiren peruuntumisen syy ovat korona-ajan rajoitukset.

Eilen perumisesta ilmoitti Turun Ruisrock. Järjestäjän mukaan tapahtuman edistäminen oli todettu mahdottomaksi, koska isojen tapahtumien järjestämiseen liittyy suuria epävarmuustekijöitä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka