Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Suomessa on raportoitu 286 uutta koronatartuntaa – koronavirukseen liittyviä kuolemia kolme

Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 5 858. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Maiju Ylipiessa, Johanna Latvala / STT

Suomessa on raportoitu kolme uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tautiin liittyviä kuolemia on nyt raportoitu yhteensä 877.

Suomessa sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi yhteensä 182 potilasta, joista 38 on tehohoidossa. Eilen sairaalahoidossa oli 185 ihmistä, joista tehohoidossa 42 ihmistä. Näin ollen tehohoidossa olevien potilaiden määrä on laskenut neljällä.

THL kertoi aiemmin, että Suomessa on raportoitu 286 uutta koronavirustartuntaa. Uusien koronatartuntojen määrä on viime viikkoina kääntynyt Suomessa laskuun. Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 5 858, mikä on 3 077 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut 1 152 057 ihmistä. Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä on kasvanut eilisestä 21 838 rokotetulla.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut Suomessa 96 914 ihmistä.

THL:n mukaan rokotuskattavuus on nyt ensimmäisen annoksen osalta 20,7 prosenttia. Toisen annoksen osalta se on 1,7 prosenttia.

Rauhallisin koronatilanne Lapissa ja Kainuussa

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on koko maassa vajaat 106. Ilmaantuvuusluku kertoo tautitapausten määrän sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajalta.

Alueellisesti ilmaantuvuus on nyt korkeinta Helsingin ja Uudenmaan (Hus) sekä Itä-Savon sairaanhoitopiireissä. Ilmaantuvuus Husin alueella on 201 ja Itä-Savossa noin 190. Husin alueella tartuntojen määrä on kuitenkin viime aikoina ollut laskussa, Itä-Savossa puolestaan nousussa.

Tartunnat ovat THL:n mukaan viimeisen kahden viikon aikana olleet selvässä laskussa myös Varsinais-Suomessa, Etelä-Karjalassa ja Kanta-Hämeessä.

Rauhallisin tartuntatilanne on tällä hetkellä Lapissa ja Kainuussa. Ilmaantuvuusluku on molemmilla alueilla alle 20.

Kaikkiaan Suomessa on koko epidemian aikana raportoitu 82 564 koronavirustartuntaa.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka