Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henriksson haluaa jatkaa RKP:n johdossa, tavoitteena yli viiden prosentin kannatus kuntavaaleissa

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkamaan puolueen johdossa. Hän on johtanut puoluetta vuodesta 2016, jolloin hänet valittiin Carl Haglundin seuraajaksi.

– Haluan nähdä RKP:n kasvavan puolueena, ja kuntavaaleissa meidän tulee saavuttaa yli viiden prosentin kannatus. RKP:n on jatkossakin oltava puolue kaikille, jotka puolustavat kaksikielistä Suomea, liberaalia länsimaista demokratiaa, ihmisoikeuksia ja pohjoismaista yhteistyötä, Henriksson sanoi tiedotteessa.

Henriksson sanoi haluavansa, että äidinkielestä riippumatta RKP:n äänestäminen on kaikille suomalaisille luonnollista ja turvallista.

– Olemme liberaali, porvarillinen vaihtoehto, jolla on suuri sosiaalinen omatunto. Nyt meidän on jatkettava Suomen uudistamista ja panostettava yrittäjäystävälliseen ja positiiviseen yhteiskuntailmapiiriin.

RKP järjestää puoluekokouksensa 29.–30. toukokuuta. RKP pitää puoluekokouksen kerran vuodessa, joten myös puoluejohtajan ja muun puoluejohdon pesti on katkolla joka vuosi. Muita puheenjohtajaehdokkaita ei ole tänä vuonna ilmoittautunut.