Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hobby Hall saa uuden omistajan – menee yhteen Baltian verkkokauppayhtiöiden kanssa

Verkkokauppayhtiö Hobby Hallin osake-enemmistö myydään eurooppalaiselle pääomasijoitusyhtiö Mid Europa Partnersille . Konserniin kuuluvat myös Viron, Latvian ja Liettuan johtavat verkkokauppayhtiöt. Konserniin kuuluvat Hobby Hallin lisäksi virolaiset Hansapost ja Kaup24 , latvialaiset 220.lv ja xnet.lv sekä pigu.lt Liettuassa.

Hobby Hallin liiketoiminta jatkuu Suomessa entisellään. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

– Nyt tiedotettava kauppa vahvistaa entisestään tunnettuja verkkokauppoja Suomen ja Baltian alueella ja pystymme näin vastaamaan paremmin kuluttajien muuttuneeseen käyttäytymiseen ja verkkokaupan käytön räjähdysmäiseen kasvuun, sanoi Hobby Hallin toimitusjohtaja Janne Sorakivi tiedotteessa.

Perinteikäs Hobby Hall aloitti postimyyntikauppana jo 1960-luvun alussa. Se kuului aiemmin Stockmannille , joka myi sen suomalaiselle SGN Groupille vuonna 2017.

Mid Europa on keskittynyt Keski- ja Itä-Euroopan kasvumarkkinoihin. Se on tehnyt sijoituksia 18 maan alueella.

– Yrityskauppa osoittaa, että Mid Europa keskittyy edelleen tukemaan Keski- ja Itä-Euroopan alueen vakiintuneita verkkokaupan edelläkävijöitä, kuten Puolan suurinta verkkokauppa-alustaa Allegroa . Uskomme, että yhteistyö nopeuttaa investointeja uusiin innovaatioihin ja asiakaskokemukseen sekä merkitsee uutta lukua verkkokaupan kehittämisessä Suomen ja Baltian alueella, sanoi partneri Kerim Turkmen tiedotteessa.