Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

THL: Suomessa on todettu 607 uutta koronavirustartuntaa – rokotteen on saanut lähes 900 000 suomalaista

Suomessa on todettu kaikkiaan reilut 77 000 koronavirustartuntaa. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Lassi Lapintie / STT

Suomessa on todettu 607 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 8 849 tartuntaa. Tämä on 541 tartuntaa vähemmän kuin sitä edellisen kahden viikon aikana.

Pandemian alusta lähtien Suomessa on nyt todettu yhteensä 77 452 koronavirustartuntaa. Taudin ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta 100 000:ta asukasta kohti on hieman alle 160.

Alueellisesti suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat Uudenmaan 313,2 ja Varsinais-Suomen 249,5.

Tehohoidossa 50 koronapotilasta

Koronavirukseen liitettyjä kuolemia on Suomessa viimeisen vuorokauden aikana raportoitu 18 kappaletta, THL kertoo. Mukana on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella takautuvasti kirjattuja tapauksia.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 295 ihmistä, joista 180 on erikoissairaanhoidon osastoilla ja 65 perusterveydenhuollon osastoilla. Tehohoidossa on 50 koronapotilasta.

Sairaalassa olevien määrä on laskenut eilisestä yhdeksällä. Tehohoidossa olevien määrässä ei ole muutosta.

Koronavirustautiin liitettyjä kuolemia on todettu Suomessa koko pandemian aikana kaikkiaan 844.

Rokotekattavuus noussut 16 prosenttiin

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on kuluneen vuorokauden aikana saanut reilu 29 800 ihmistä, THL kertoo.

Ensimmäisen annoksen rokotekattavuus on nyt 16 prosenttia väestöstä eli noin 890 000 ihmistä. Toisen annoksen on saanut liki 88 500 ihmistä eli 1,6 prosenttia väestöstä.

Alueellisesti suurin rokotekattavuus on Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiireissä, jotka molemmat ovat rikkoneet 20 prosentin rajan ensimmäisen annoksen saaneiden asukkaiden kohdalla.

Pahimmasta epidemiatilanteesta kärsivässä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ensimmäisen annoksen rokotekattavuus on 14,1 prosenttia. Varsinais-Suomessa kattavuus on noussut 17,5 prosenttiin.

Fimea: Koronarokotteista tehty lähes 1 250 haittavaikutusilmoitusta

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kertoo viikkoraportissaan , että se on tiistaihin mennessä saanut lähes 1 250 haittavaikutusilmoitusta koronavirusrokotteista. Ilmoitetuista haittavaikutuksista 472 on arvioitu vakaviksi.

Eniten vakavia ilmoituksia on tehty Pfizerin rokotteesta, josta niitä on tehty 320. Astra Zenecan rokotteesta vakavia ilmoituksia on 144 ja Modernan rokotteesta kahdeksan.

Fimean mukaan haittailmoitukset ovat painottuneet työikäisiin ja useimmiten oireet ovat olleet tunnettuja, kuten kuume, päänsärky, lihaskipu ja väsymys.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka