Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Kohun keskellä oleva Tytti Yli-Viikari jatkaa VTV:n johdossa – puhemies Vehviläinen ei näe tarvetta viralta pidättämiseen

Eduskunnan pääsihteeri arvioi, ettei KRP:n esitutkinta johda syytteiden nostoon Yli-Viikaria vastaan.

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin viralta pidättämistä ei ole tässä tarvetta harkita, sanoo eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) Iltalehdelle. Sama näkemys on eduskunnan pääsihteerillä Maija-Leena Paavolalla.

Vehviläinen johtaa eduskunnan kansliatoimikuntaa, joka voi lain mukaan päättää VTV:n pääjohtajan viralta pidättämisestä häneen kohdistuvan rikostutkinnan aikana. Paavola toimii kansliatoimikunnan esittelevänä virkamiehenä.

Yli-Viikari on paraikaa keskusrikospoliisin rikostutkinnan kohteena. Paavola sanoo IL:lle käsityksenään, että krp epäilee Yli-Viikaria virkarikoksesta, joka liittyy VTV:n virkamiehen palkanmaksuun. Virkamiehelle maksettiin yli kahden vuoden ajan palkkaa sillä ehdolla, että hän ei tee töitä.

IL:n mukaan VTV:ssä on pidetty käsittämättömänä Yli-Viikarin jatkamista viraston johdossa rikostutkinnan aikana.

Paavolan mukaan viralta pidättämisen harkintaan ei ole tarvetta, sillä asiaa aiemmin selvittänyt eduskunnan oikeusasiamies ei nähnyt syytä tutkintapyyntöön poliisille. IL:n mukaan Paavola uskoo, ettei myöskään KRP:n tutkinta johda syytteisiin Yli-Viikaria vastaan.

Eduskunta tiedotti perjantaina, että kansliatoimikunta aikoo tavata Yli-Viikarin pääsiäisen jälkeen 6. huhtikuuta saadakseen lisätietoa VTV:n tilanteesta.

Yli-Viikari on ollut viime viikkoina paisuvan kohun keskellä Iltalehden ja Ilta-Sanomien kerrottua hänen rahankäytöstään. Myös Yli-Viikarin virkamatkoista kertyneet lentopisteet ovat herättäneet ihmettelyä.

IS kertoi perjantaina, että Yli-Viikarille on ostettu 2018–2020 kauneudenhoitopalveluja valtion varoilla yhteensä 4 729 eurolla. IS:n mukaan mukana on 918 eurolla hankittuja stailauspalveluja, jotka eivät ole liittyneet suoraan yhteenkään Yli-Viikarin työtehtävään.

Jopa hiustenhoitoaine veronmaksajien piikkiin – IS: Tytti Yli-Viikarin ostamat stailauspalvelut eivät liittyneetkään yksittäiseen kuvaukseen