Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Suomessa todettu 640 uutta koronatartuntaa ja yksi uusi koronakuolema – tehohoidossa yli 60 ihmistä

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 1 136 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Minna Pulli, Saara-Miira Kokkonen / STT

Suomessa on todettu 640 uutta koronavirustartuntaa ja yksi uusi virukseen liittyvä kuolema, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä virukseen liittyviä kuolemia on kirjattu nyt 809.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 1 136 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Yhteensä tartuntoja on koko pandemian aikana todettu Suomessa 72 713.

Ylivoimaisesti korkein ilmaantuvuusluku on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, jossa on viimeisten kahden viikon aikana todettu lähes 345 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Seuraavaksi suurin luku on Varsinais-Suomen 259. Pienin ilmaantuvuusluku on Keski-Pohjanmaalla (14,2). Koko maan ilmaantuvuusluku on nyt 171,8.

STT siirtyi maanantaina käyttämään THL:n raportointiviiveet huomioon ottavaa laskentatapaa kahden viikon tartuntaluvuissa aiemman päivittäin raportoiduista luvuista lasketun tartuntamäärän sijaan.

Sairaalassa yli 300 koronapotilasta

Sairaalahoidossa on 302 koronapotilasta, joista tehohoidossa on 64. Sairaalassa olevien määrä on laskenut eilisestä hieman, mutta tehohoidossa olevien määrä on puolestaan kasvanut. THL kertoi eilen, että sairaalassa oli 306 ihmistä, joista tehohoidossa oli 55.

Kaikista koronan takia sairaalassa nyt olevista potilaista valtaosa on hoidettavana Helsingin yliopistollisen sairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Sairaalahoidossa on Hyksin alueella kaikkiaan 176 koronapotilasta, joista 41 on tehohoidossa. Esimerkiksi Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) erityisvastuualueella ja Ahvenanmaalla vastaavat luvut ovat 42 ja seitsemän.

Rokotteen ensimmäisen annoksen saanut nyt 13,3 prosenttia

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa nyt noin 740 390 henkeä, THL kertoo. Määrä on lisääntynyt eilisestä vajaalla 8 900 rokotetulla. Toisen annoksen on saanut puolestaan noin 87 200 henkeä.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut 13,3 prosenttia suomalaisista. Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 1,6 prosenttia.

STT on alkanut käyttää vain edelleen elossa olevat rokotetut huomioivaa lukua annettujen rokoteannosten määrissä. Luku on vertailukelpoinen rokotekattavuuden kanssa.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi) on päättänyt jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista Varsinais-Suomen ja Satakunnan kuntien alueilla.

Yli kuuden ihmisen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen kieltoa jatketaan 26. huhtikuuta asti. Määräys koskee sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia.

Kokoontumisrajoitukset pidetään ennallaan, koska epidemiatilanne on vaikeutunut erityisesti Varsinais-Suomessa, avi perustelee päätöstään tiedotteessa. Satakunnassa tilanne on tällä hetkellä hieman aiempaa parempi, mutta riski epidemian nopealle leviämiselle on avin mukaan edelleen suuri.

Lapin aluehallintovirasto on puolestaan päättänyt jatkaa turvavälejä koskevaa määräystä. Lapin sairaanhoitopiirin alueen toimijoiden tulee nyt varmistaa 11. huhtikuuta asti, että yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin tiloissa ihmiset eivät joudu keskenään lähikontaktiin.

Määräys ei koske vuonna 2005 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten liikuntaan tai muuhun harrastustoimintaan käytettäviä tiloja.

Alueelliset koronaryhmät jatkavat useita suosituksia huhtikuulle

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee yläkoulujen ja toisen asteen etäopetuksen jatkamista 5. huhtikuuta asti. Lisäksi ohjausryhmä ehdottaa kuuden henkilön kokoontumisrajoituksen jatkamista 18. huhtikuuta asti.

Myös Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että yläkoulujen etäopetusta jatketaan 5. huhtikuuta asti. Tällä hetkellä etäopetusta on päätetty jatkaa tämän viikon loppuun.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän koronayhteistyöryhmä suosittelee Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että alueella jatketaan tartuntatautilain mukaisia määräyksiä asiakastilojen sulkemisesta. Tilojen sulkua suositellaan jatkettavan 11. huhtikuuta asti. Suositus koskee esimerkiksi kuntosaleja ja uimahalleja.

Etelä-Karjalan alueellinen koronatilannekuvaryhmä suosittelee, että alueella jatketaan yläkoulujen ja lukioiden etäopetusta. Yläkoulut olisivat esityksen mukaan kiinni 11. huhtikuuta ja lukiot 12. huhtikuuta saakka. Ryhmä suosittelee myös, että alueella jatketaan tartuntatautilain mukaisia asiakastilojen sulkuja 14. huhtikuuta saakka.

Myös Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on päättänyt jatkaa voimassa olevia koronasuosituksia 25. huhtikuuta saakka.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka