Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntaan etenevä kansalaisaloite vaatii kouluväkivallan kirjaamista rikoslakiin

Kansalaisaloite, joka vaatii kouluväkivallan kirjaamista rikoslakiin omana nimikkeenään, on kerännyt eduskuntakäsittelyä varten vaadittavat 50 000 allekirjoitusta.

Viime lokakuussa vireille pantu aloite lähti nousuun, kun Koskelan henkirikoksen syytteistä uutisoitiin.

Aloitteen tekijät katsovat, että lakiin kirjaaminen loisi lasten ja nuorten kanssa työskenteleville selkeän ja yksiselitteisen velvoitteen puuttua henkiseen ja fyysiseen väkivaltaan. Aloitteessa todetaan, että termi koulukiusaaminen piilottaa taakseen henkistä ja fyysistä väkivaltaa aina nolaamisesta ja juorujen levittämisestä lyömiseen ja tönimiseen asti.

– Aikuisten maailmassa kyse olisi lievästä sekä törkeästä pahoinpitelystä tai kunnianloukkauksesta, aloitteessa todetaan.

Perusteluissa todetaan, että termi koulukiusaaminen ei ota huomioon niitä kauaskantoisia vaikutuksia, joita kouluväkivalta aiheuttaa, eikä anna todellista kuvaa kouluväkivallasta äärimmäisen vakavana uhkana lasten ja nuorten terveydelle.