Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myanmarissa kuollut jälleen useita mielenosoittajia

Myanmarissa on jälleen saanut surmansa useita mielenosoittajia.

Ainakin yksi ihminen kuoli ja kaksi loukkaantui lauantaina maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Mandalayssa, kertoivat paikan päällä olevat uutistoimisto AFP:n toimittajat ja lääkäri.

Aiemmin AFP kertoi, että kolme mielenosoittajaa oli saanut surmansa lauantain vastaisena yönä maan suurimmassa kaupungissa Yangonissa. Uutistoimisto perustaa tietonsa silminnäkijöiden lausuntoihin ja videomateriaaleihin, joiden aitous on uutistoimiston mukaan vahvistettu.

Mielenosoittajat saivat surmansa sen jälkeen, kun sadat ihmiset ympäri maata uhmasivat paikallista aikaa kello kahdeksalta illalla voimaan tullutta ulkonaliikkumiskieltoa muistaakseen vallankaappauksen jälkeisissä mielenosoituksissa kuolleita.

Sosiaalisessa mediassa levinneessä kuvamateriaalissa näkyy, kuinka poliisit ensin hakkaavat kolmea ihmistä Thaketassa Yangonissa ja sen jälkeen vievät nämä pois. Joukko vihaisia asukkaita meni tämän jälkeen poliisiasemalle osoittamaan mieltään, jonka jälkeen Thaketan alueelta kuului laukauksia.

Nimettömänä puhuneen asukkaan mukaan kaksi ihmistä sai surmansa. Molempia heistä ammuttiin pään alueelle.

Myös paikallinen media on vahvistanut kuolemat.

Kaupungin toisella puolella Hlaingin alueella sai surmansa puolestaan yksi ihminen, jota vahvistetun videomateriaalin perusteella ammuttiin niin ikään päähän. 18-vuotiaan miehen kuoleman vahvisti hänen veljensä.

Alueen asukkaat olivat pyrkineet häätämään paikalle tulleita poliiseja ja sotilaita pidätysten pelossa, kertoi yksi asukkaista nimettömänä. Asukkaat olivat käyttäneet polttopulloja sotilaita ja poliiseja vastaan.

– Poliisit ja sotilaat käyttivät tainnutuskranaatteja hajottaakseen joukkomme. Neljä ihmistä loukkaantui, asukas kertoi.

Sotilaat kaappasivat vallan Myanmarissa helmikuun alussa. Sen jälkeen maassa on ollut jatkuvia mielenosoituksia, ja sotilasjuntan turvallisuusjoukkojen ja protestoijien yhteenotot ovat usein päättyneen verisesti.