Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Suomessa raportoitu viisi uutta koronakuolemaa ja 581 uutta tartuntaa – sairaalahoidossa lähes 250 potilasta

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7 598 koronavirustartuntaa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Henrietta Nyberg, Ville Väänänen / STT

Suomessa on raportoitu viisi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 755.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 247 potilasta, heistä 39 on tehohoidossa. Tehohoidossa olevien potilaiden määrä on pysynyt samana eilisestä, muussa sairaalahoidossa olevien määrä on lisääntynyt kahdeksalla potilaalla.

Yli 384 000 ihmistä on saanut koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen, kertoo THL. Määrä on lisääntynyt eilisestä noin 13 000 rokotetulla.

Toisen rokoteannoksen on saanut noin 82 000 ihmistä. Yhteensä rokotteita on pistetty reilusti yli 466 000 annosta.

Ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluvista yli 70-vuotiaista rokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 211 000 ihmistä. Suomen koko väestöstä noin 7 prosenttia on saanut rokotteen ensimmäisen annoksen.

Aiemmin tänään kerrottiin, että Suomessa on raportoitu 581 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7 598 tartuntaa, mikä on 2 335 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on pandemian alusta lähtien raportoitu nyt 58 645.

Vantaa saa virka-apua Puolustusvoimilta

Vantaan kaupunki saa apua pahasti ruuhkautuneeseen koronavirustartuntojen jäljitykseen. Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) ilmoitti Twitterissä , että Puolustusvoimat antaa virka-apua ja että toiminta aloitetaan heti tällä viikolla.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kirjoitti aiemmin Twitterissä , että kaupunki on pyytänyt virka-apua myös Puolustusvoimilta.

Viljanen kertoi Vantaan kolminkertaistaneen tartuntajäljittäjien määrän viikossa. Vantaalla on THL:n mukaan todettu 6 743 koronavirustartuntaa pandemian alusta lähtien.

Ilmaantuvuusluku vaihtelee rajusti alueittain

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku eli tartuntatapausten määrä sataatuhatta asukasta kohden on Suomessa viimeisten kahden viikon ajalta lähes 131 tapausta. Luku on noussut tuntuvasti edellisten kahden viikon aikaisesta noin 93 tartuntatapauksesta sataatuhatta asukasta kohden.

Ilmaantuvuusluku vaihtelee eri alueiden välillä rajusti. Ylivoimaisesti suurin ilmaantuvuusluku on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) noin 260. Toiseksi suurin ilmaantuvuusluku on Satakunnan sairaanhoitopiirin noin 201.

Viimeisten kahden viikon ajalta ylivoimaisesti matalin ilmaantuvuusluku on sen sijaan Kainuun sairaanhoitopiirin alle kuusi tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Toiseksi matalin ilmaantuvuusluku, noin 17, on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka