Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Opetus- ja kulttuuriministeriö: Perusopetuksen poikkeusjakso ei vaadi uutta lainsäädäntöä – kunnilla on valtuudet tehdä päätöksiä etäopetusjaksosta

Hallituksen linjaus kolmen viikon etäopetuksesta ei vaadi uutta lainsäädäntöä, ilmoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM). Kunnilla on perusopetuslain väliaikaisen muutoksen mukaan valtuudet tehdä etäopetusjaksosta päätöksiä, joita tartuntatautilanne edellyttää.

Päätöksen etäopetusjaksosta voi tehdä aluehallintovirasto (avi) silloin, jos koulujen tilojen sulkeminen on tarpeen usean kunnan alueella. Kunnan tai avin päätöksen jälkeen opetuksen järjestäjä päättää siirtymisestä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Päätös voidaan tehdä enintään kuukaudeksi kerrallaan.

Hallitus suositti tällä viikolla, että koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheissa olevilla alueilla siirrytään yläkouluissa sekä toisella asteella etäopetukseen kolmeksi viikoksi 8. maaliskuuta alkaen.

Kolmen viikon etäopetus voidaan OKM:n mukaan järjestää nykylainsäädännöllä myös toisella asteella.