Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Aku Louhimiehen kohutun uutuuselokuvan ensimmäinen traileri julki – katso miten Jasper Pääkkönen astuu toimintasankarin saappaisiin Ilkka Remeksen kirjoihin perustuvassa action-rymistelyssä

Kohuissa ryvettynyt Aku Louhimies on ohjannut aiemmin muun muassa uuden version Tuntemattomasta sotilaasta. Jussi Lopperi
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Aku Louhimiehen kohutusta Omerta 6/12 -elokuvasta on julkaistu ensimmäinen teaser-traileri. Ilkka Remeksen 6/12-menestysromaaniin pohjautuvan toimintaelokuvan on määrä saapua valkokankaille ensi marraskuussa.

Trillerissä Suomen itsenäisyyspäivän vastaanotto keskeytyy, kun Presidentinlinnaan hyökätään ja Suomen valtionjohto otetaan panttivangeiksi. Panttivankikriisiin määrätään neuvottelijaksi Jasper Pääkkösen näyttelemä suojelupoliisin erikoisjoukkoagentti Max Tanner.

Elokuva ja sen valmistelu on ollut viime vuodesta lähtien kohun keskellä. Ensin elokuvan alkuperäinen ohjaaja Antti J. Jokinen jättäytyi tuotannosta sairauslomalle viime marraskuussa. Helsingin Sanomien tietojen mukaan Jokisen työkyky heikkeni ennen sairauslomaa ja hänen ohjauksensa alla kuvauksissa tapahtui vaaratilanteita.

Jokisen tilalle palkattiin työskentelytapoihinsa liittyvässä kohussa ryvettynyt ohjaaja Aku Louhimies. Vuonna 2018 useat näyttelijät syyttivät Louhimiestä hänen elokuviensa kuvauksissa tapahtuneesta alistavasta ja nöyryyttävästä kohtelusta.

Ohjaajavaihdoksen takia Omerta-elokuvaan sivurooliin palkattu näyttelijä Ville Virtanen ilmoitti jäävänsä pois elokuvasta, koska ei halunnut työskennellä Louhimiehen ohjauksessa.

Alun perin Remeksen kirjoihin perustuvia Omerta-elokuvia piti julkaista kaksi. Suunnitteilla oli myös kuusiosainen televisiosarja. Tuotannon ongelmien ja ohjaajavaihdoksen jälkeen elokuvia on kuitenkin ilmoitettu ilmestyvän ainoastaan yksi.

Aku Louhimies on Suomen tunnetuimpia elokuvaohjaajia, jonka tuotantoon lukeutuvat muun muassa Levottomat (2000), Paha maa (2005) ja uusin versio Tuntemattomasta sotilaasta (2017).

Pääosaa esittävä Jasper Pääkkönen on puolestaan Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia näyttelijöitä, joka on Louhimiehen ohjaamien Paha maa ja Vuosaari (2012) -elokuvien lisäksi näytellyt muun muassa kotimaisissa elokuvissa Pahat pojat (2003) ja Matti (2006) sekä kanadalais-irlantilaisessa hittisarjassa Viikingit. Pääkkösen rinnalla Omerta 6/12 -elokuvan sivurooleissa nähdään muun muassa ruotsalaisnäyttelijät Nanna Blondell ja Sverrir Gudnasson, jotka vilahtavat myös uudessa trailerissa.

Katso alta elokuvan traileri.

Juttua muokattu klo 17.16: korjattu virheellinen tieto, jonka mukaan Viikingit olisi yhdysvaltalainen sarja.

Kommentoi

Mainos: Kotkan Asunnot

Vuokra-asuntoja kaikkiin elämänvaiheisiin

Palvelut

Ruokapaikka