Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Libyan sisäministeri selvisi murhayrityksestä

Libyan pääkaupungissa Tripolissa juhlittiin viime keskiviikkona vuoden 2011 vallankumouksen kymmenvuotispäivää. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Libyan kansainvälisesti tunnustetun hallituksen sisäministeri Fathi Bashagha on selvinnyt murhayrityksestä, kertoo hänen avustajansa. Avustajan mukaan ministerin saattuetta ammuttiin panssaroidusta autosta valtatiellä lähellä pääkaupunki Tripolia. Bashaghan saattueessa olleet poliisit vastasivat tulitukseen.

Kaksi hyökkääjistä otettiin kiinni ja kolmas kuoli myöhemmin sairaalassa. Sisäministeriön virkamiehen mukaan ministeri ei vammautunut hyökkäyksessä, mutta yksi hänen turvamiehistään haavoittui. Ministeriön edustajan mukaan hyökkääjät ampuivat saattuetta konekiväärillä.

Bashagha, 58, on yksi Libyan vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Häntä pidettiin yhtenä ennakkosuosikeista maan väliaikaisen hallituksen johtoon, kun maassa solmittiin YK:n välittämä tulitauko viime lokakuussa. Pääministeriksi valittiin tuolloin kuitenkin Abdul Hamid Dbeibah, 61.

Viime kuukausien aikana Bashagha on pyrkinyt houkuttelemaan itsenäisiä aseryhmiä liittymään maan valtion turvallisuusjoukkoihin, millä hän on saanut lisää vihamiehiä.

Libya on ollut enemmän tai vähemmän sisällissodassa siitä lähtien, kun maan diktaattori Muammar Gaddafi syrjäytettiin ja tapettiin sotilasliitto Naton tuella vuonna 2011. Nykyisen rauhansuunnitelman mukaan maassa on tarkoitus järjestää vaalit vuoden lopussa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka