Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomea edustaa euroviisuissa rock-yhtye Blind Channel kappaleella Dark Side –Rotterdamissa yhtyeellä on "enemmän tulta ja vähemmän vaatetta"

Suomea edustaa euroviisuissa rock-yhtye Blind Channel kappaleella Dark Side. Blind Channel oli sekä kansainvälisen raadin että yleisön suosikki.

Se sai yhteensä 551 pistettä.

Blind Channelin Niko Vilhelm sanoi Uuden Musiikin Kilpailun voiton jälkeen tiedotustilaisuudessa tunnelman olevan aivan järkyttävän hyvä. Hän kuvasi oloaan surrealistiseksi. Vaikka Blind Channel oli ennakkosuosikki, valtava äänimäärä yllätti yhtyeen.

– Suomi haluaa nostaa kesot pystyyn, Vilhelm sanoi viitaten laulun sanoihin ja keskisormien heilutteluun esityksessä.

Joel Hokka kertoo, että kun yhtye lähti UMK:hon mukaan, yhtye päätti, että kilpailu voitetaan murskavoitolla.

– Ihan sama mitä me tehdään, me tehdään aina kaikki huolella. Aina paremmin kuin se toinen. Se on vienyt meidät tähän asti, se vie meidät pitkälle, Vilhelm sanoo.

Yhtye myönsi, että lauantaina juhlitaan. Vilhelm sanoi, että yhtyeen saaman äänimäärän lisäksi häntä huolestuttaa ainoastaan illan promillemäärä.

Yhtye uskoo siihen, että heidän musiikkinsa vetoaa Euroviisuissa.

– Menemme Rotterdamiin ja näytämme päästä varpaisiin mistä meidät on tehty. Meidän on helppo mennä sinne Suomen lipun alla, Hokka sanoi.

Yhtyeeltä kysyttiin, miten he aikovat parantaa esitystään Rotterdamin kisoihin.

– Enemmän tulta ja vähemmän vaatetta, bändi ilmoitti.

Toiseksi eniten ääniä sai Teflon Brothers x Pandora

Suomen euroviisuedustaja selvisi yleisöäänten ja kansainvälisen raadin yhteistyössä. Suurin painoarvo oli yleisön äänillä, sillä 75 prosenttia tuloksesta muodostui yleisön ja 25 prosenttia raadin äänistä.

Toiseksi eniten ääniä sai Teflon Brothers x Pandora kappaleella I Love You.

Euroviisut järjestetään Hollannin Rotterdamissa toukokuussa. Kilpailun järjestämistapa ratkeaa myöhemmin koronatilanteen mukaan.

Viimevuotiset viisut peruttiin koronapandemian takia.

Vuonna 2018 Blind Channel oli Emma-ehdokas Vuoden rock -kategoriassa.

Finaalissa kilpailivat myös Oskr, Danny, Laura, Aksel, ja Ilta.

Blind Channel oli myös ennakkosuosikki

Blind Channelin Joel Hokka ja Niko Vilhelm kertoivat ennen esitystään tiedotustilaisuudessa, että haluavat esityksellään tuoda ilmi sen, mitä he ovat aina olleet.

Esityksen lopussa yhtye nosti keskisormet pystyyn. He kertoivat, että kyseessä statementti, sillä he ovat joutuneet todistelemaan paljon ja taistelemaan tuulimyllyjä vastaan.

Lisäksi keskisormien nosto kuvaa heidän mukaansa tunnetta, mikä monille on tänä vuonna varmasti ollut – halu nostaa keskisormet pystyyn ja huutaa.

Blind Channelilla oli jonkinlainen ennakkosuosikin asema.

– Me aina koimme, että olemme altavastaajia. On tosi imartelevaa, että saatiin se ennakkosuosikin paikka. Haluamme näyttää, että he eivät olleet väärässä, Vilhelm sanoi ennen tietoa UMK:n voitosta.

Hokka lisäsi, että se ennakkosuosikin asema tuo painetta.

Teflon Brotherrs x Pandora käynnisti show'n

Lauantai-illan ensimmäisestä kilpailuesityksestä vastasi Teflon Brothers x Pandora. Teflon Brothers on suomalainen rap-yhtye ja Pandora on ruotsalainen laulaja. Ennen kilpailua järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Teflon Brothersin Pyhimys eli Mikko Kuoppala ja Pandora eli Anneli Magnusson kertoivat siitä, kuinka esityksessä ja kappaleessa on tarkoitus sekoittaa molempien edustamaa musiikkityyliä ja musiikillista historiaa. Pandora on tunnettu etenkin 90-luvun eurodancesta.

Kappale kertoo Pyhimyksen mukaan myös siitä, kuinka suomalaisille on stereotyyppisesti vaikea näyttää tunteitaan.

Magnussonilta kysyttiin, miten Ruotsissa suhtauduttiin siihen, että hän pyrkii Euroviisuihin Suomen edustajana.

– He olivat todella positiivisia. Sain paljon positiivista kommenttia ruotsalaisilta, hän sanoo.

Viime vuoden edustajaa jännitti nyt enemmän

Toisena lavalle nousi viime vuonna Suomen viisuedustajaksi valittu Aksel eli Aksel Kankaanranta kappaleella Hurt. Viisut peruttiin viime vuonna koronapandemian takia, joten Kankaanranta pyrki nyt uudelleen Hollannin Rotterdamissa järjestettäviin kilpailuihin.

Hän kertoi, että jännittää tällä kertaa hieman enemmän kuin viime vuonna.

– Täällä on erittäin kova taso. Hyviä kilpakumppaneita, tykkään kaikista biiseistä, hän sanoi ennen kilpailua järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Tänä vuonna Kankaanranta kertoo laittaneensa kappaleen koreografiaan enemmän peliin. Viime vuonna esitys oli minimalistisempi.

Poldvere edustanut aiemmin Viroa

Kolmantena esiintyi virolainen soul-laulaja Laura Poldvere. Hän kertoi tiedotustilaisuudessa, että kappale kertoo siitä, kuinka manipulatiivisesta suhteesta voi päästä eroon. Poldveren mukaan kappale sopii hyvin nykyiseen tilanteeseen, sillä kaikilla on takanaan rakas vuosi ja sen jälkeen edessä voi olla uusi alku.

Poldveren mukaan hänen faninsa ovat olleet sekä Virossa että muualla maailmassa todella innoissaan siitä, että hän pyrkii Suomen euroviisuedustajaksi. Hän on edustanut Viroa vuosien 2005 ja 2017 Euroviisuissa.

Dannyn biisi kertoo elämän viimeisestä päivästä

Danny eli Ilkka Lipsanen nousi Poldveren jälkeen lavalle kappaleellaan Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua. Kappale on Lipsasen sanojen mukaan tosielämään perustuva tarina, jossa yritetään kertoa, miltä tuntuu, kun on maallisen elämän viimeinen päivä.

Kyseessä ei ole mikään menevä euroviisuilottelu. Lipsasen mukaan kappaleen lähtökohta on nimenomaan uuden musiikin kilpailuun osallistuminen.

– Esittelemme teille aivan uuden tyyppistä tekstipolitiikkaa, hän kuvaili.

Lipsanen on osallistunut euroviisukarsintoihin usean kerran aiemminkin. Hänen mukaansa tämä viikko on ollut hänelle suuri ilon viikko.

– Olen nähnyt, mille tasolle suomalainen televisioviihde on noussut, hän sanoi.

Danny kertoi henkilökunnan olevan todella motivoitunutta ja että koko ajan tehdään millimetrin tarkkaa työtä.

Oskr kertoo saaneensa paljon enemmän kuin odotti

Viidentenä esiintymisvuoron sai Oskr eli Oskari Ruohonen kappaleella Lie. Hänen mukaansa show'n visuaalisen ilmeen on tarkoitus kuvastaa sitä, mitä kappaleen esittäjän päässä liikkuu.

Ruohonen uskoo kappaleen olevan sellainen, joka parhaimmillaan koskettaa syvästi.

– Siinähän musassa on kyse.

Hän sanoo, että on Uuden musiikin kilpailun ansiosta saanut paljon enemmän mitä hän odotti.

– Toivon ja uskon ,että ihmiset saavat isoja tunteita kappaleesta. Toivon, että se on tarpeeksi, hän sanoo.

Ilta kertoi jännittäneensä paljon

Ilta Fuchs eli artistinimeltään Ilta esiintyi viimeisenä. Hän lauloi kappaleen Kelle mä soitan flyygelin takaa. Fuchs sanoi ennen esitystään erottuvansa muista mekkonsa lisäksi sillä, että hän laulaa koko sydämestään.

– Luotan, että se riittää. Ihmiset haluavat nähdä siellä sen aidon ihmisen.

Häntä pyydettiin vannomaan, että hän laulaa myös Euroviisuissa suomeksi, jos hänet valitaan Suomen edustajaksi. Fuchs lupasi tämän.

– Esitän sen suomeksi. Teksti ja melodia sopivat toisiinsa, hän sanoi.

Fuchs kertoi jännittävänsä kovasti ja sen takia hän oli muun muassa hölöttänyt koko päivän.