Ravintolayritys NoHo Partnersin liiketulos romahti odotetusti

Ravintola-ala on yksi pahimmista koronakärsijöistä, ja se näkyi NoHo Partnersin tuloksessa niin koko vuodelta kuin viimeiseltä neljännekseltä.

– NoHo Partnersin vuosi 2020 oli covid-19-pandemian runtelema. Vuosi alkoi ennätyksellisen hyvin, mutta vauhti pysähtyi kuin seinään, kun pandemia löi läpi täydellä voimalla ja viranomaisrajoitusten astuttua voimaan kuluttajakysyntä romahti, kertoo toimitusjohtaja Aku Vikström tiedotteessa.

Liiketulos romahti loka-joulukuussa –11,8 miljoonaan euroon, kun vuosi sitten yhtiö teki voittoa 7,0 miljoonaa euroa.

Suhteessa liikevaihtoon liiketulos oli –37,2 prosenttia. Liikevaihto putosi 57,9 prosenttia 31,6 miljoonaan euroon.

Koko vuoden liiketulos painui –23,9 miljoonaan euroon. Toissa vuonna liikevoitto oli 30,6 miljoonaa euroa. Liikevaihto putosi 42,5 prosenttia 156,8 miljoonaan euroon.

Taistelua toiminnan sopeuttamisen kanssa

Vikströmin mukaan vuosi oli kesän hetkellistä palautumisjaksoa lukuun ottamatta taistelua toiminnan sopeuttamisen kanssa sekä henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuudesta huolehtimista ja kassavirran turvaamista.

– Loppuvuodesta pahentunut tartuntatilanne Suomessa, Norjassa ja Tanskassa johti vuoden suurimman sesongin täydelliseen jäähtymiseen, Vikström sanoo.

Hänen mukaansa tämän vuoden näkymät ovat edelleen epävarmat. Tämänhetkisenä olettamuksena on, että markkinarajoitukset kevenevät ja kysyntä alkaa palautua kesän aikana.

NoHo Partners toimii Suomen lisäksi Norjassa ja Tanskassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka