Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ranska hautasi de Gaullen lentoaseman miljardilaajennuksen ilmastosyihin vedoten

De Gaullen lentoasema on paitsi Ranskan myös koko EU:n vilkkain. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskan hallitus on päättänyt hylätä Pariisissa sijaitsevan Charles de Gaullen kansainvälisen lentoaseman suunnitellun laajennuksen.

Ekologisesta siirtymästä vastaava ministeri Barbara Pompili on sanonut Le Monde -sanomalehdelle , että suunniteltu laajennus ei sovi yhteen ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun kanssa.

Hallitus on siten pyytänyt valtionyhtiötä ADP:tä kehittämään uuden suunnitelman, joka vastaa paremmin sen ilmastotavoitteita. Le Monden mukaan hallitus ei halua, että uusittava suunnitelma keskittyisi lainkaan kapasiteetin nostoon.

– Tulemme aina tarvitsemaan lentokoneita, mutta meidän täytyy siirtyä kohti lentomatkustamisen järkevämpää käyttöä ja tavoitella vähennystä sektorin kasvihuonekaasupäästöihin, Pompili sanoi lehdelle.

Suunnitelman puitteissa asemalle oli tarkoitus rakentaa neljäs terminaali vuoteen 2037 mennessä. Aseman matkustajamäärää oli tarkoitus lisätä vuosittain 40 miljoonalla. Suunnitellulle laajennukselle oli arvioitu 7–9 miljardin euron hintalappu.

Maan liikenneministeri Jean-Baptiste Djebbari on todennut, että koronapandemian vuoksi romahtaneet lentoliikenteen matkustajamäärät tekisivät lentokentän kapasiteettiin panostamisesta "uskaliaan vedon".

Monet ympäristöaktivistit ja paikallispoliitikot ovat vastustaneet hanketta. Myös kansallinen ympäristöviranomainen oli tyytymätön hankkeen ilmastovaikutuksiin.

Kyseinen lentoasema on paitsi Ranskan myös koko EU:n vilkkain. Toissa vuonna sitä käytti 76 miljoonaa matkustajaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka