Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Radio tavoitti koronavuonna 4,4 miljoonaa suomalaista viikoittain

Suomen kuunnelluin kanava oli viime vuonna Radio Suomi. Kaupallisista kanavista suosituimmat olivat Radio Nova ja Radio Suomipop. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Radiota kuunteli viime vuonna viikoittain suomalaisista liki 90 prosenttia eli 4,4 miljoonaa ihmistä. Yle tavoitti yli puolet ja kaupalliset radiokanavat yhteensä 70 prosenttia suomalaisista, kertoo Finnpanelin radiokuuntelijatilasto.

Suomen kuunnelluin kanava oli viime vuonna Radio Suomi. Kaupallisista kanavista suosituimmat olivat Radio Nova ja Radio Suomipop.

– Radiota kuuntelevat lähes kaikki, ja kuuntelua kertyy paljon, yli 2,5 tuntia päivässä. Radiolla on vakiintunut rooli suomalaisten arjessa, ja tästä syystä kevään poikkeusaika ei juurikaan vaikuttanut koko vuoden kuuntelumääriin, kertoo Finnpanelin toimitusjohtaja Lena Brun tiedotteessa.

Eniten radiota kuuntelivat yli 55-vuotiaat, lähes neljä tuntia päivässä. 25–54-vuotiaat puolestaan kuuntelivat radiota reilut kaksi tuntia.

Kotikuuntelun osuus nousi

Viime vuonna radiota kuunneltiin eniten kotona. Kotikuuntelun osuus nousi 54 prosenttiin, kun se vuonna 2019 oli 51 prosenttia.

Huhtikuu 2020 oli radion kuuntelussa poikkeuksellinen. Etätöihin siirtymisen myötä radion kuuntelu autossa väheni alkuvuoteen verrattuna, kun taas kotona kuuntelu kasvoi.

Koko vuoden tasolla autossa kuuntelun osuus oli kuitenkin yhä merkittävä eli yli 20 prosenttia.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka