Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Suomessa on todettu pitkälti yli 400 uutta koronatartuntaa ja kaksi virukseen liittyvää kuolemaa – rokotteen saaneiden määrä noussut lähemmäs 3 000:lla

Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 5287, mikä on 1178 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Minna Pulli / STT

Suomessa on raportoitu tänään 438 uutta koronatartuntaa ja kaksi virukseen liittyvää kuolemaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan kaikkiaan virukseen liittyviä kuolemia on todettu Suomessa nyt 703.

Sairaalahoidossa on 129 koronapotilasta, joista 15 on tehohoidossa. Tehohoidossa olevien määrä on laskenut eilisestä yhdellä.

Koronavirusrokotteen on saanut Suomessa nyt vajaat 173 560 ihmistä. Määrä on noussut eilisestä reilulla 2 900:lla. Toisen annoksen on saanut lähes 53 870 ihmistä.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on todettu eilisen jälkeen yksi uusi tartunta, sairaanhoitopiiri tiedotti tiistaina iltapäivällä. Tiedossa ei ole, onko tartunnalla yhteyttä Pohjois-Ruotsin Skellefteåssa sijaitsevan Northvoltin akkutehtaan tautiryppääseen. Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan jäljitys on kesken.

Koko maassa tartuntoja on viimeisten kahden viikon aikana raportoitu 5 287, mikä on 1 178 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän päivän aikana on todettu puolestaan 2 623 tartuntaa, mikä on 41 tapausta vähemmän kuin edellisen viikon aikana.

Tartuntojen kahden viikon ilmaantuvuusluku on noussut koko maassa noin 94 koronatartuntaan sataatuhatta asukasta kohden. Alueelliset erot ovat edelleen kuitenkin suuria.

Suurin ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) hieman yli 170 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden viimeisten kahden viikon ajalta. Muita alueita, joilla ilmaantuvuusluku on yli sata, ovat Vaasa, Varsinais-Suomi, Itä-Savo ja Keski-Suomi. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa luku on puolestaan vain 15 ja Keski-Pohjanmaalla 22.

Koko epidemian aikana Suomessa on nyt todettu 48 407 koronatartuntaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka