Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Äärioikeiston väkivalta lisääntyi huimasti Saksassa viime vuonna

Saksan poliisi rekisteröi viime vuonna yli 23 000 äärioikeistolaisten tekemää rikosta, mikä on noin 700 rikosta enemmän kuin vuonna 2019. Kuvassa äärioikeistolaisen surmaaman paikallispoliitikko Walter Lübcken arkku. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Äärioikeistoon kuuluviksi katsottujen henkilöiden tekemien rikosten määrä kasvoi Saksassa viime vuonna korkeimmalle tasolle ainakin neljään vuoteen, kertovat Saksan liittopäivien varapuhemiehen Petra Paun torstaina julkaisemat tilastot.

Luku saattaa vielä nousta niin paljon, että se on korkein sen jälkeen kun tilastointi aloitettiin vuonna 2001. Sisäministeriön lopulliset tilastot julkistetaan myöhemmin tämä vuonna.

Saksan poliisi rekisteröi viime vuonna yli 23 000 äärioikeistolaisten tekemää rikosta, mikä on noin 700 rikosta enemmän kuin vuonna 2019.

Paun mukaan rikosten määrän kasvu ei yllättänyt häntä.

– Väkivallan hyväksyminen politiikan korvikkeeksi on nousussa, Pau sanoi. Paun mukaan myös koronaviruspandemia on kasvattanut äärioikeiston rikollisuutta samalla tavalla kuin pakolaiskriisi vuonna 2015 ja 2016.

Saksan sisäministerin Horst Seehoferin mukaan äärioikeiston terrori on suurin Saksaa uhkaava lähiaikojen turvallisuusuhka.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka