Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neleksen tulos nousi aavistuksen – sen sijaan liikevaihto ja saadut tilaukset laskivat

Venttiiliyhtiö Neleksen liikevoitto nousi loka-joulukuussa 19 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 17 miljoonasta eurosta. Liikevaihto heikkeni 155 miljoonaan euroon 166 miljoonasta eurosta. Saadut tilaukset putosivat 13 prosenttia 134 miljoonaan euroon.

Koko vuoden liikevoitto putosi kuitenkin 70 miljoonaan euroon 93 miljoonasta eurosta. Myös liikevaihto ja saadut tilaukset supistuivat reippaasti.

– Jatkoimme tiukkaa kustannusten hallintaa pitääksemme kannattavuutemme hyvällä tasolla alhaisesta liikevaihdosta huolimatta. Jatkamme monia näistä säästötoimenpiteistä myös vuoden 2021 alussa, kertoo toimitusjohtaja Olli Isotalo tiedotteessa.

Hänen mukaansa sellu- ja paperiprojektien tarjouskanta näyttää lupaavalta tänä vuonna. Kemianteollisuuden sekä öljy- ja kaasuteollisuuden projektit ovat myös aktiivisia, mutta alemmalla tasolla viime vuoteen verrattuna ja tilausten ajoitukset ovat epävarmoja.

Korona aiheuttaa merkittäviä riskejä

Neles arvioi, että koronapandemia aiheuttaa lyhyellä aikavälillä merkittäviä riskejä ja epävarmuustekijöitä markkinoilla. Pandemian leviämistä ja vakavuutta on edelleen vaikea ennustaa.

Neles aloitti toimintansa itsenäisenä yhtiönä heinäkuun alussa irtauduttuaan Metsosta . Vertailuluvut viittaavat Metson silloiseen venttiililiiketoimintaan.

Yhtiön alkutaivalta on värittänyt ruotsalaisen Alfa Lavalin ostotarjous. Myös Valmet on kiinnostunut Neleksestä.