Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Euroopan lääkevirasto: Pfizerin ja Biontechin rokotteella ei todettu yhteyksiä kuolemantapauksiin

Pfizerin ja Biontechin valmistamaa koronarokotetta Tapiolan Terveysasemalla Espoossa 26. tammikuuta. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Euroopan lääkevirasto EMA antoi perjantaina turvallisuuspäivityksen Pfizerin ja Biontechin koronarokotteesta ja toteaa, ettei uusia riskejä ole ilmennyt. Raportoidut sivuvaikutukset ovat linjassa aiempien tietojen kanssa. Ei ole myöskään ilmennyt, että rokotteen antaminen iäkkäille ja hauraille potilaille olisi erityisen vaarallista tai että rokotettujen kuolemantapaukset olisivat yhteydessä rokotteeseen.

Rokotteen käyttöön liittyvät hyödyt ovat suuremmat kuin siihen liittyvät riskit, eikä rokotteen käyttösuositusta siten tarvitse muuttaa, EMA toteaa.

Suomessa on kirjattu kolme kuolemantapausta, joissa rokotteen saanut henkilö on kuollut pian rokotuksen jälkeen. Kaikissa tapauksissa potilaan oletetaan kuolleen sairauteen, joka hänellä oli jo ennen rokotuksen saamista.

EMA selvitti muun muassa Norjassa ilmenneitä tapauksia. Siellä osa rokotuksen jälkeen kuolleista oli ollut jo saattohoidossa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka